назад

Забезпечення прав людини на захист – пріоритет роботи Регіонального центру

1212121212У ході співпраці з Управлінням забезпечення прав людини Національної поліції України 18 квітня 2018 року відбулася робоча зустріч в.о. начальника відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області (далі-Регіональний центр) Литвинчука Р.В. з їх партнерами – Володимир-Волинським відділом поліції ГУНП у Волинській області.

Під час зустрічі, разом із старшим інспектором поліції Управління забезпечення прав людини Національної поліції України Андрієм Яцуком, проведено взаємозвірку відомостей про факти повідомлення Регіонального центру про затримання осіб у адмістративному та кримінальному процесуальному порядку.

1

 

Крім того, піднімались питання своєчасності повідомлення Регіонального центру про випадки затримання осіб в порядку статей 208, 281 КПК України та 260 КУпАП (у випадку необхідності призначення адвоката), а також опрацьовані правові підстави винесення постанов про призначення адвоката слідчими задля належного забезпечення права на захист осіб, яких підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень.

3

Вцілому вдалося досягти консолідації зусиль партнерів, спрямованих на співпрацю в частині попередження порушень права на захист та права на безоплатну вторинну правову допомогу. З цією метою запроваджено ряд дієвих механізмів співпраці з питань запобігання порушень права на захист, у тому числі інформаційного обміну та аналізу інформації, що є у розпорядженні сторін, з метою забезпечення права на захист осіб, які відповідно до положень кримінального процесуального законодавства вважаються затриманими, є підозрюваними, обвинуваченими, а також до яких застосовано адміністративне затримання чи арешт, чи обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Довідково:

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Дубнівська, 36, тел. (0332) 78-79-96, е-mail:office.volyn@legalaid.lt.ua

Представництво Управління забезпечення прав людини в поліцейській діяльності Національної поліції України знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Винниченка, 21, тел. (0332) 74-23-96, е-mail: uzpl_volyn@police.gov.ua