назад

«Забезпечення права громадян, в тому числі учасників АТО, членів їх сімей та внутрішньо переміщених осіб, на безоплатну правову допомогу»

DSCN8233З метою налагодження дієвої співпраці між Володимир-Волинським місцевим центром з надання БВПД та територіальними управліннями юстиції, в рамках Всеукраїнського тижня права, 8 грудня 2015 року було проведено засідання круглого столу «Забезпечення права громадян, в тому числі учасників АТО, членів їх сімей та внутрішньо переміщених осіб, на безоплатну правову допомогу».

Захід було організовано Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області спільно з Володимир-Волинським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Участь у ньому взяли представники територіальних управлінь юстиції Володимир-Волинського, Горохівського, Іваничівського, Локачинського, Любомльського, Шацького районів та м.Нововолинськ, а також начальник юридичного відділу міської ради та директори Луцького та Ковельського місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.
    Зі вступним словом виступили Руденко Ростислав Євтухович – директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області, Блащук Євгеній Мирославович — заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області, Смолярчук Наталія Степанівна – директор Володимир-Волинського місцевого центру з надання БВПД.
    Учасники заходу обговорили питання взаємодії Володимир-Волинського місцевого центру з надання БВПД та територіальних управлінь юстиції: цілі, завдання та плани; можливість для громадян, в тому числі учасників АТО, членів їх сімей та внутрішньо переміщених осіб, – жителів Володимир-Волинського, Горохівського, Іваничівського, Локачинського, Любомльського, Шацького районів та міст Володимир-Волинський, Нововолинськ отримати якісний правовий захист за рахунок держави. Проаналізувати звернення громадян, в тому числі учасників АТО, членів їх сімей та внутрішньо переміщених осіб, до суб’єктів БППД та потребу у наданні БВПД в розрізі районів.
    За результатами обговорення питань порядку денного, учасники круглого столу  сформували рекомендації щодо механізму подальшої співпраці Володимир-Волинського місцевого центру з питань надання безоплатної вторинної правової допомоги та територіальних управлінь юстиції з надання правових послуг на рівні територіальних громад. Наостанок було підписано меморандум про співпрацю між Володимир-Волинським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги та територіальними управліннями юстиції.

DSCN8224

DSCN8226

DSCN8228

DSCN8233

DSCN8234

DSCN8235