назад

Заходи Охтирського місцевого центру у рамках “Всеукраїнського тижня права”

Лейтмотивом зустрічі фахівців Охтирського місцевого центру з надання БВПД з учнями загальноосвітньої школи І-ІІ ст. №9, що відбулася 11 грудня 2015 року, стали слова: «Мораль і Право. Право і Закон. А їх знання надасть нам вірний тон і розвиток держави України».

Звертаючись до дев’ятикласників, які взяли участь у цій зустрічі, начальник відділу взаємодії з організаціями, що надають первинну правову допомогу, Артем Яценко сказав: «Існує й багато прав, які ви маєте знати й реалізовувати щодня. Але пам’ятайте: ваші права не мають порушувати права інших людей. Ці права гарантуються державою. Із віком у вас з’являються обов’язки та відповідальність: Існує також багато законів, у яких закріплюються ваші обов’язки. Незнання законів не звільняє вас від відповідальності».

У цей же день Артем Яценко та головний спеціаліст відділу попередньої роботи з клієнтами Лобовньова Анна взяли участь у заході, що проходив в Охтирському  професійному училищі соціальної реабілітації. Фахівці місцевого центру розповіли про сфери застосування Закону України «Про безоплатну правову допомогу», про гарантії недискримінації осіб у доступі до безоплатної вторинної правової допомоги вихованців установи зацікавила можливість одержання вторинної правової допомоги.

Цього ж дня укладено Меморандум про співпрацю з ГО «Охтирський захисник». Начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Малюк Роман таначальник відділу взаємодії з організаціями, що надають первинну правову допомогу, Артем Яценко, домовилися про співпрацю. Заступник голови ГО Іван Ісаєв висловив упевненість у тому, що спільними зусиллями будуть вирішуватися проблеми воїнів-учасників АТО.