назад
29.10.15

Захисник із Жовтих Вод домігся зміни кваліфікацій дій підзахисного із особливо тяжкого злочину на злочин середньої тяжкості

KudlaiАдвокат системи безоплатної правової допомоги з м. Жовті  Води (Дніпропетровщина) захистив людину від позбавлення волі строком на 13 років, як того просила сторона обвинувачення, за вчинення особливо тяжкого злочину – умисного вбивства.

Адвокат Максим Кудлай здійснював захист чоловіка на підставі доручення № 004-0010009 Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Дніпропетровській області від 18.04.2014. Його клієнт обвинувачувався у скоєнні особливо тяжкого злочину (кримінальне провадження № 1/215/12/14), передбаченого ч.1 ст. 115 Кримінального кодексу України — умисне вбивство, що карається позбавленням волі на строк від 7 до 15 років. Сторона обвинувачення просила суд визначити міру покарання у вигляді 13 років позбавлення волі. На час розгляду справи апеляційним судом чоловік вже три роки перебував під вартою.

Сторона обвинувачення спиралася лише свідчення співучасника злочину. В той час як сам клієнт не визнавав своєї провини від початку досудового слідства.

Обвинувальний вирок, винесений Тернівським районним судом м. Кривого Рогу 24 квітня 2014 року, адвокат Максим Кудлай оскаржив, подавши апеляційну скаргу. Апеляційний суд Дніпропетровської області 7 травня 2015 року повернув справу на додаткове розслідування.

Максим Кудлай зміг довести невинуватість свого підзахисного в інкримінованому йому умисному вбивсті. Так, було змінено кваліфікацію дій його клієнта – зі ст. 115 ч.1 Кримінального кодексу України на ст. 396 ч.1 КК України (приховування злочину), а запобіжний захід після трьох років тримання під вартою – змінено на домашній арешт.

Наразі Жовтоводським міським судом Дніпропетровської області розглядається справа щодо обвинувачення клієнта в заздалегідь не обіцяному приховуванні тяжкого або особливо тяжкого злочину, що передбачає або позбавлення волі на строк до 3 років, або арешт та обмеження волі.

 


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook YouTube YouTube Google Google+  тTwitter