назад

Захист прав дітей та їхнього майбутнього

ShM 180118 1107 січня 2018 року набрав чинності Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству»,  яким внесено зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу».  Враховуючи дані зміни, 18 січня головний спеціаліст Ямпільського бюро правової допомоги Анна Куліш  провела семінар серед посадових осіб Ямпільського районного центру соціальних служб для дітей та молоді на тему: «Захисти права дітей та їх майбутнє».

«Дорослі й діти, постраждалі від домашнього насильства або насильства за ознакою статі, увійшли до переліку осіб, які можуть розраховувати на отримання безоплатної вторинної правової допомоги. Згаданими законодавчими змінами  розширено також категорію дітей як суб’єктів права на БВПД. Отримати її відтепер можуть не лише діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, які перебувають у складних життєвих обставинах, діти, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, як було дотепер, а усі діти!», – повідомила головний спеціаліст.

Не було залишено без уваги й загальнонаціональний проект «Я МАЮ ПРАВО», який реалізується Міністерством юстиції по всій Україні у співпраці з системою надання безоплатної правової допомоги. Метою проекту є формування нової правової свідомості шляхом інформування громадян про їхні права та надання механізмів щодо їх захисту.

Начальник Ямпільського районного центру соціальних служб для дітей та молоді  Ірина Хавро наголосила на плідну та тісну співпрацю між їхньою службою та Ямпільським бюро правової допомоги та подякувала за цікаву та корисну інформацію.

По закінченню зустрічі, виникла необхідність в проведенні мобільного пункту консультування. На прийом звернулися дві жінки, яких турбували правові питання, такі як: «Чим підтверджується статус жертви насилля в сім’ї?», «Процедура розірвання шлюбу, та витрати пов’язані з цим», «Право на аліменти за новим законодавством».  На всі питання були надані кваліфіковані та вичерпні відповіді.

Всі учасники заходу отримали інформаційно-роз’яснювальні матеріали у вигляді буклетів, пам’яток та листівок.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

За отриманням безоплатної правової допомоги звертайтеся до:

Шосткинський місцевий центр –
41100, м. Шостка, вул. Горького, 4. тел. (05449) 7-30-94

Глухівське бюро правової допомоги –
41400,  м. Глухів, вул. Шевченко, 4. тел. (05444) 7-07-20,   (05444) 7-07-12

Кролевецьке бюро правової допомоги –
41300,  м. Кролевець, вул. Грушевського, 19. тел. (05453) 9-52-47

Середино-Будське бюро правової допомоги –
41000,  м. Середина-Буда, вул. Троїцька, 2. тел. (05451) 7-10-62

Ямпільське бюро правової допомоги –
41200, смт  Ямпіль, бульвар Ювілейний, 1. тел. (05456) 2-20-50

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Окрім того, в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги –

0-800-213-103     (Цілодобово, в межах України – безкоштовно)

 

Зателефонувавши за ним, Ви зможете дізнатися адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та отримати консультацію фахівців.