назад

Захист прав землевласників на Вижниччині

4-119 жовтня 2017 року на базі Вашківецької міської ради було організовано роботу «мобільної точки доступу до безоплатної правової допомоги».

Представники Вашківецької громади розповіли фахівцям системи БПД, які питання наразі їх турбують. Одне з таких – оскарження договору оренди землі, яка передана певній агропромисловій фірмі за межами міста Вашківці.

Начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юрій Колодченко поінформував про роботу оперативного штабу із забезпечення прав і свобод власників земель чи збіжжя. Він порадив представникам Вашківецької громади звернутись до вказаного штабу щодо перевірки законності передачі в оренду пасовища.

4-2Окрім питань земельного права, він роз’яснив громадянам та дав відповіді на запитання щодо оформлення спадщини, забезпечення права на житло, скасування цивільно-правових договорів.

До роботи «мобільної точки доступу до системи БПД» долучилися представники Вашківецької міської ради та представники громадського активу. Вони цікавились питанням захисту аграріїв у цивільно-правових відносинах щодо укладення договорів оренди землі.

Для ще ефективнішої роботи таких «мобільних точок доступу», було вирішено запрошувати на подібні заходи й представників Головного управління Держгеокадастру області.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: Чернівецька область, м. Вижниця, вул. Українська, 100Б, тел. (0 3730) 2-31-58.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).