назад

Закріплення співпраці задля правової інформованості клієнтів пробації

07022018memorandum3

7 лютого 2018 року Перший полтавський місцевий центр з надання БВПД, Подільський районний сектор та Полтавський районний сектор Полтавського міськрайонного відділу з питань пробації об’єднали зусилля з метою підвищення правової свідомості та інформування суб’єктів пробації щодо використання та захисту їх прав у повсякденному житті, уклавши Меморандуми про співпрацю.

 Меморандум підписали в.о. директора Першого полтавського МЦ з надання БВПД   Світлана Чернова,  начальник Подільського районного сектору з питань пробації  Ростислав Пуць та начальник  Полтавського районного сектору з питань пробації  Тетяна Кошкіна.07022018memorandum2

Основними завданнями такої співпраці є забезпечення розвитку взаємодії системи надання правової допомоги та служб пробації, формування правової освіченості клієнтів пробації та прагнення створення рівних можливостей для доступу таких осіб до правосуддя шляхом організації надання безоплатної правової допомоги.

«Непоодинокими є випадки, коли засуджені до покарань, не пов’язаних із позбавленням волі мають труднощі у реалізації своїх прав та свобод, часто можуть потрапляти у складні життєві ситуації саме через брак правових знань, тому правова просвіта цієї категорії громадян є дуже важливим напрямком діяльності системи безоплатної правової допомоги»,- зазначила Світлана Чернова.07022018memorandum1

“Саме така співпраця з фахівцями центру правової допомоги у цьому напрямку допоможе досягти мети – забезпечення безпеки суспільства шляхом виправлення засуджених та запобігання вчиненню ними нових кримінальних правопорушень.” – додала Тетяна Кошкіна.

Сторони домовилися активно співпрацювати у сфері правопросвітництва шляхом проведення таких спільних заходів як тематичні семінари, лекції, круглі столи, зустрічі, а також організації доступу через функціонування дистанційних пунктів.

Підписання меморандуму про співпрацю стало ще одним кроком до ефективної, злагодженої співпраці секторів пробації та системи БПД щодо забезпечення населення якісними правовими послугами, які вони можуть отримати, звернувшись центрів з надання БВПД та бюро правової допомоги.

Нагадуємо, що Перший полтавський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги працює за адресою: м. Полтава, вул. Міщенка, 2.

Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.