назад

Заліщицьке бюро правової допомоги налагоджує співпрацю з представниками державних установ та громадських організацій

14291859 521612221363072 5153225462663584159 n

07 вересня керівник Заліщицького бюро правової допомоги Арсен Нагуляк провів робочі зустрічі з метою налагодження співпраці з керівним складом Заліщицького району: першим заступником начальника головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області Аллою Якубовською,   начальником Пенсійного фонду України в Заліщицькому районі Ольгою Копчук та першим заступником начальника управління праці та соціального захисту населення Заліщицької районної державної адміністрації Василем Кальмуком обговорено питання про отримання правових консультацій та роз’яснень, які визначені у Законі України “Про безоплатну правову допомогу” щодо забезпечення надання безоплатної правової допомоги малозабезпеченим особам, людям з інвалідністю, учасникам АТО, внутрішньо переміщеним особам та іншим  громадянам, а також перенаправлення громадян до бюро.

14265054 521612224696405 9158916330129932208 nКрім того, Арсен Нагуляк зустрівся із заступником Заліщицького військового комісара/начальником групи по роботі з особовим складом та громадськістю Тернопільського обласного військового комісаріату підполковником Андрієм Миськівим, Заліщицьким районним комісаром Іваном Михайлецьким, представником ГО “Самооборона Заліщицького району” Ігорем Косованом, представником спілки “Афганці Заліщицького району” Ярославом Гринишиним, головою спілки учасників АТО Степаном Навольським.

Звернувшись до бюро правової допомоги соціально незахищені громадяни матимуть доступ до безоплатної вторинної правової допомоги, що передбачає захист, складання процесуальних документів та представництво інтересів осіб у суді.

Сторони дійшли згоди щодо подальшої співпраці, зокрема організації мобільних пунктів консультування в Пенсійному фонді та управлінні соціального захисту населення, оскільки саме в дані державні установи звертаються громадяни з усього району.

Цього ж дня Арсен Нагуляк з робочим візитом побував у Заліщицькому комунальному дитячому санаторії. Медичному персоналу роздано інформаційні буклети із контактними даними бюро правової допомоги для розміщення на інформаційних стендах закладу, оскільки сюди звертаються люди не лише із Заліщицького району, а й з усієї Тернопільської області.

Метою зустрічей було інформування про відкриття бюро правової допомоги у Заліщицьому районі, налагодження співпраці із військовим комісаріатом та громадськими організаціями, що дасть змогу розширити доступу до безоплатної правової допомоги осіб, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (в тому числі учасники АТО). Присутнім роздано  буклети з інформацією про пільги учасникам АТО, надано контактні дані бюро із зазначенням адреси та телефону для розповсюдження серед військовослужбовців Заліщицького району.

Заліщицьке бюро правової допомоги знаходяться за адресою – м.Заліщики, вул. Ст. Бандери, 38, тел.: (03554) 2-21-33.