назад

Заняття з патрульними поліції: про взаємодію регіонального центру і правоохоронців

DSCN3823     Заняття з патрульними поліції провела директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області Наталія Стьопіна.

     Під час зустрічі 17 жовтня, що мала на меті обговорення проблемних питань взаємодії між представниками системи безоплатної правової допомоги та патрульною поліцією, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області Наталія Стьопіна і начальник управління патрульної поліції у Хмельницькій області Олег Костенко домовились про проведення занять із правоохоронцями.

     Втілювати домовленість почали вже цього тижня: 25 і 27 жовтня в управлінні патрульної поліції у м. Хмельницькому провели навчання для поліцейських. Наталія Стьопіна роз’яснила охоронцям правопорядку основні положення Закону України “Про безоплатну правову допомогу” та порядок інформування регіонального центру про випадки затримання осіб за підозрою у вчиненні кримінального або адміністративного правопорушення. Звернула увагу присутніх на зміни в Кодексі України про адміністративні правопорушення.

     “У своїй діяльності патрульна поліція повинна керуватися не тільки загальним законодавством, але й наказами МВС України, зокрема № 1376 і № 1395. Для якісного виконання повноважень патрульним слід ретельно вивчати нормативно-правову базу”, — наголосила директор регіонального центру.

     Насамкінець присутні обговорили, як діяти в типових ситуаціях, що найчастіше виникають у патрульних при виконанні посадових обов’язків, а відтак Наталія Стьопіна відповіла на запитання аудиторії.

     Треба додати, що така співпраця з міським управлінням патрульної поліції триватиме й далі, зокрема найближчим часом заплановано провести ще два заняття з правоохоронцями.

{gallery}img/novyny/2016/10_Zhovten/28_01{/gallery}