назад

Запобігання і протидія корупції в органах державної влади та місцевого самоврядування

SuR 171005 614 жовтня у Липоводолинській районній державній адміністрації пройшов виїзний постійно діючий семінар «Запобігання і протидія корупції в органах державної влади та місцевого самоврядування». Захід був організований та проведений Сумським центром перепідготовки та підвищення кваліфікації

працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організації та Міжрегіональним управлінням Національного агентства України з питань державної служби у Харківській та Сумській областях.

SuR 171005 64

До складу президії заходу ввійшли заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області Валентина Волобуєва, голова Липоводолинської райдержадміністрації Іван Яременко, голова районної ради Віктор Литвиненко, заступник начальника Міжрегіонального управління Нацдержслужби України у Харківській та Сумській областях Максим Гаврилюк, головний спеціаліст сектору з питань запобігання та виявлення корупцій апарату Сумської облдержадміністрації Олена Колодченко, начальник сектору протидії корупції управління захисту економіки в Сумській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України Євген Мартиненко, заступник директора Сумського центру післядипломної освіти Оксана Чечіль.

SuR 171005 62

Зі вступним словом до учасників семінару звернувся голова Липоводолинської районної адміністрації Іван Яременко. Він зазначив, що одним із важливих аспектів сучасної державної правової політики в Україні є запобігання і протидія корупції. Досягти успіху у цьому процесі є передумовою для формування у суспільства довіри до влади, зростання економічного потенціалу держави, покращення добробуту громадян України.

SuR 171005 63

У межах семінару члени президії репрезентували доповіді, що стосувалися питань адміністративно-правових заходів протидії корупції, обмежень при проходженні державної служби, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів на публічній службі тощо.

Валентина Волобуєва виступила на тему «Правові аспекти захисту особи у разі виникнення корупційних правопорушень».

SuR 171005 66

Семінар пройшов у формі діалогу: присутні мали змогу поставити актуальні для них запитання та отримати кваліфіковані відповіді.

SuR 171005 65

Наприкінці заходу виступила Оксана Чечіль, яка наголосила, що корумпована поведінка працівників порушує законність та мораль, завдає шкоди авторитету як органу, в якому працює, так і державі загалом. Вона руйнує віру в неупередженість та об’єктивність державних органів. Тож виникає потреба в спрямуванні максимуму зусиль на подолання негативних тенденцій.