назад
12.10.17

Запобігання упередженому ставленню до ВПО в громаді

10 10 2017 110 жовтня 2017 року відбувся тренінг «ВПО та приймаючі громади: розбудова толерантності через діалог», в якому взяли участь фахівці Регіонального, Вінницького місцевого центрів з надання БВПД, Жмеринського бюро правової допомоги, Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької обласної державної адміністрації, Донецького національного університету ім. В. Стуса та переселенці.

Захід був організований громадською організацією «Вісь», проводився в рамках проекту «Підтримка місцевих ініціатив щодо довготривалої інтеграції ВПО (з фокусом на жінок) у приймаючі громади» за фінансової підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні.

10 10 2017 2

Головні питання, що висвітлювалися на тренінгу стосувалися проблем у сфері реалізації прав внутрішньо переміщених осіб та внесення змін до Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб». Зверталася увага і на необхідність психологічної підтримки ВПО при роботі з ними.

Загалом, захід проходив із залученням учасників до інтерактивності. Також, тренери розповідали цікаву інформацію стосовно спрощення та руйнування поширених стереотипів про внутрішньо переміщених осіб.

10 10 2017 3

Довідка:

Регіональний центр з надання БВПД у Вінницькій області розташований за адресою: м. Вінниця, вул. Пирогова, 82.

Вінницький місцевий центр з надання БВПД – м. Вінниця, вул. Порика, 29;

Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).


banner facebook 330x106