назад

Започатковано співпрацю з навчальним закладом Державної пенітенціарної служби України

    07 вересня 2017 року директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Київській області Віктор Кіккас, заступник директора Ірина Іванчук та заступник начальника відділу надання безоплатної вторинної правової допомоги Ольга Кузьомко провели робочу зустріч з керівництвом та викладачами Білоцерківського центру підвищення кваліфікації персоналу Державної кримінально-виконавчої служби України, який було створено у 2001 році Державним департаментом з питань виконання покарань за активного сприяння Міжнародного фонду «Відродження» і Швейцарської Конфедерації у рамках багаторічного проекту Ради Європи «Підтримка пенітенціарної реформи в Україні». Наразі заклад підпорядковується Міністерству юстиції України.

    Робота Центру зумовлена необхідністю навчання пенітенціарного персоналу та здійснення професійної підготовки кадрів за європейськими стандартами. З огляду на це, діяльність Центру тісно пов’язана з реалізацією міжнародних проектів у сфері виконання кримінальних покарань. Адже в контексті втілення в життя взятого курсу України на євроінтеграцію важливе значення має реформування органів пенітенціарної системи та їх організаційно-правового забезпечення.
    Починаючи з 2001 року по теперішній час професійну підготовку на базі Білоцерківського центру ПКП ДКВС України пройшло понад 30 тисяч українських пенітенціаріїв – працівників органів, установ виконання покарань та слідчих ізоляторів.
    Під час зустрічі начальник Білоцерківського центру підвищення кваліфікації персоналу Державної кримінально-виконавчої служби України Олег Дука, перший заступник начальника Центру Алла Григоренко та викладачі установи ознайомили представників Регіонального центру з надання БВПД у Київській області з діяльністю Центру, особливостями навчального процесу; підготовкою персоналу за видами первинної професійної підготовки персоналу ДКВС та підвищення кваліфікації працівників ДКВС, у тому числі працівників пробації; напрацюваннями з реформування ДКВС.
    Представники Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Київській області ознайомили присутніх з повноваженнями Центру щодо забезпечення надання безоплатної вторинної правової допомоги засудженим до покарання у вигляді позбавлення волі, поінформували про результати проведення виїзних консультпунктів до виправних колоній Київської області та проблемні питання реалізації прав окремих категорій засуджених осіб, взаємостосунків адміністрації та осіб, що відбувають покарання, при підготовці матеріалів для умовно-дострокового звільнення та вирішення питання про застосування амністії.
    Регіональним центром також було запропоновано проводити спільну роботу над підготовкою методичних рекомендацій, пам’яток, буклетів для засуджених осіб, а також підготовку пропозицій до нормативно-правових актів, які допоможуть врегулювати проблемні питання в законодавстві стосовно осіб, що відбувають покарання.
    В свою чергу Білоцерківським центром ПКП ДКВС України запропоновано працівникам Регіонального центру брати участь у підвищенні кваліфікації персоналу Державної кримінально-виконавчої служби України шляхом інформування слухачів про законодавство, систему та механізми надання безоплатної вторинної правової допомоги, особливості надання такої допомоги засудженим особам.