назад

У Самборі презентували буклети «Захистимо ваші права спільними зусилями»

Sambir buklety18 вересня 2017 року в приміщені Державної служби охорони відбулась презентація інформаційних буклетів на тему: «Захистимо Ваші права спільними зусиллями» у рамках інформаційної кампанії, спрямованої на вдосконалення системи прав людини та покращення обізнаності населення Львівщини щодо засобів правового захисту за підтримки Консультативної Місії Європейського Союзу (КМЄС) в Україні.

У презентації взяли участь: директор Самбірського місцевого центру з надання БВПД Микола Шийко, керівник Самбірської місцевої прокуратури Василь Кольченко, заступник начальника Самбірського ВП ГУНП у Львівській області Андрій Чихляєв, начальник Старосамбірського відділення Самбірського відділу поліції ГУНП у Львівській області Роман Чекас.

Захід присвячений запуску інформаційної кампанії для підвищення рівня обізнаності громадян щодо засобів правового захисту.

Завдання буклетів – оперативно зорієнтувати громадян, особливо людей похилого віку або тих, хто мешкає у віддалених районах, до якої місцевої установи їм слід звертатися з певною проблемою. Це допоможе зберегти час, який громадяни часто витрачають на одночасне адресування скарг до різних органів з метою пошуку засобів захисту своїх прав та інтересів, а також допоможе установам оптимально розподілити навантаження у роботі та, відповідно, швидше реагувати на запити громадян.

Sambir buklety2

Ця інформаційна кампанія має на меті розповсюдження 20 000 буклетів, що містять роз’яснення функцій чотирьох державних установ-партнерів у трьох районах Львівщини: Самбірський, Старосамбірський, Турківський.

Під час презентації Василь Кольченко повідомив присутніх про функціональні обов’язки, які на сьогодні виконує місцева прокуратури та про найбільш проблемні питання, з якими звертаються громадяни, а також про розмежування обов’язків та перенаправлення громадян за належністю. Керівник Самбірської місцевої прокуратури звернув увагу на те, що громадяни не завжди знають до якої установи звертатись з тої чи іншої проблеми. Тому завдання інформаційних буклетів якраз і вирішити дану проблематику.

У свою чергу Андрій Чихляєв розповів про нововведення, які стосуються обов’язків сучасної поліції, про зміни в їхніх обов’язках та обсяг справ, які виконують на сьогодні патрульні поліцейські.

У заході також взяли участь: заступник керівника Самбірської місцевої прокуратури Андрій Денис; заступник голови Самбірської районної ради Андрій Бобак; заступник голови Самбірської районної державної адміністрації Роман Біндас; директор Самбірського міськрайонного центру зайнятості Іван Тимців; начальник Управління Пенсійного фонду України в м. Самборі та Самбірському районі Оксана Харо; начальник Центру надання адміністративних послуг Самбірської міської ради Галина Турецька; начальник Управління соціального захисту населення Самбірської районної державної адміністрації Ольга Добрянська; представник Самбірського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Оксана Павлішак; представник Самбірської об’єднаної державної податкової інспекції Наталія Винницька та представники ЗМІ.

Буклети, а їх є 7000 штук на Самбірщині, 8000 – на Старосамбірщині та 5000 – на Турківщині будуть поширені через державні установи-партнери та на заходах, що проводитиме Центр безоплатної правової допомоги.

Sambir buklety3

«Надіємось, що інформаційні буклети попадуть в кожну родину, зможуть зекономити час і дадуть можливість зазначеним установам відповідно реагувати на звернення чи скарги громадян», – зазначив директор Самбірського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Микола Шийко.

Нагадаємо, з ініціативи регіонального представництва Консультативної Місії Європейського Союзу (КМЄС) (European Union Advisory Mission (EUAM) проводилась робота з організації підготовки інформаційного буклету, мета якого – поширення серед населення Львівщини інформації про повноваження 4-х офіційних структур, до яких часто звертаються мешканці не за адресою, оскільки мають хибне розуміння їх компетенції. Цими структурами є: Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області; Прокуратури Львівської області; Головного управління Національної поліції у Львівській області; Регіонального представництва Уповноваженого ВРУ з прав людини у Львівській області.

Перша презентація буклетів, що загалом будуть поширюватись у 9-ти районах Львівщини відбулась 6 вересня 2017 року у Львівському прес-клубі.

За детальною інформацію з питань отримання правової допомоги звертайтесь до Самбірського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою:

м. Самбір, вул. Мазепи, 13; тел.(03236) 606-54.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області

Адреса: м. Львів, вул. Валова, 31, 4 поверх; тел./факс: (032)236-74-95.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).