назад
01.08.14

Запорізькі адвокати системи БПД захищають бійців 51-ої окремої механізованої бригади, яких підозрюють в ухиленні від несення військової служби в бойовій обстановці

БригадаКлопотання прокурорів про тримання під вартою 16 бійців 51-ї окремої механізованої бригади, які, за повідомленнями ЗМІ, були змушені перетнути кордон із Росією аби не потрапити під обстріл терористів, не було підтримано слідчими суддями. З урахуванням клопотань адвокатів системи безоплатної правової допомоги їх було відпущено під особисте зобов’язання.

1 серпня 2014 року до Запорізького обласного центру з надання БВПД надійшло 36 постанов із Запорізької прокуратури з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері південного регіону України щодо залучення захисника за рахунок держави бійцям 51-ої окремої механізованої бригади, підозрюваних у вчиненні злочину, передбаченого частиною третьою статті 409 Кримінального кодексу України (ухилення військовослужбовця від несення військової служби в умовах військового стану або в бойовій обстановці).

Дві постанови було скасовано у зв’язку із втечею підозрюваних. 34 бійцям Центром було призначено 34 адвокатів для надання їм безоплатної вторинної правової допомоги – захисту від обвинувачення. Один підозрюваний відмовився від захисника, наданого державою.

Стосовно16 бійців слідчими суддями розглянуто клопотання прокурорів про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та з урахуванням клопотань захисників усім обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

За словами директора Запорізького обласного центру з надання БВПД Олени Дємєнєвої, усе Запоріжжя пильно слідкує за історією військових 51-ої механізованої бригади. Із бійцями постійно перебувають адвокати центру, у місто приїхали їхні родичі та представники громадських організацій. «Сьогодні, завтра і надалі ми чекаємо на отримання нових повідомлень та постанови про залучення захисників для інших бійців, у відношенні яких ведеться слідство, із Запорізької прокуратури з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері південного регіону України. Центр відреагує негайно, і адвокати одразу ж почнуть здійснювати захист за призначенням.–повідомляє Олена Дємєнєва. Надалі ми оперативно інформуватимемо про всі деталі зазначеної справи».

Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook  YouTube YouTube  Google Google+