назад
04.08.14

23 бійці 51-ої окремої механізованої бригади відпущені під особисте зобов’язання з урахуванням клопотань Запорізьких адвокатів системи БПД

Бригада23-ом бійцям 51-ої окремої механізованої бригади, яких підозрюють в ухиленні від несення військової служби в бойовій обстановці, обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання з урахуванням клопотань адвокатів системи безоплатної правової допомоги.

02.08.2014 слідчими суддями Жовтневого районного суду м. Запоріжжя не було підтримано клопотання прокурорів про тримання під вартою ще 7-ми військових 51-ої окремої механізованої бригади.  З урахуваннях клопотань Запорізьких адвокатів системи БПД, вони відпущені під особисте зобов’язання. Днем раніше – 16 бійцям було обрано такий же запобіжний захід

За повідомленнями українських ЗМІ, минулого тижня бійці зазначеної бригади змушені були перетнути кордон з Росією, аби не попасти під артилерійський обстріл терористів. Їх підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого частиною третьою статті 409 Кримінального кодексу України (ухилення військовослужбовця від несення військової служби в умовах військового стану або в бойовій обстановці). До  Запорізького обласного центру з надання БВПД надійшло 36 постанов із Запорізької прокуратури  з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері південного регіону України щодо залучення захисника за рахунок держави у цій справі. Дві постанови було скасовано у зв’язку із втечею підозрюваних. 34 бійцям Центром було призначено адвокатів для надання їм безоплатної вторинної правової допомоги – захисту від обвинувачення. Один підозрюваний відмовився від захисника, наданого державою.

За словами директора Запорізького обласного центру з надання БВПД Олени Дємєнєвої, на поточному тижні центр та адвокати очікують розгляду судом інших клопотань по цій справі.

Надалі ми оперативно інформуватимемо про її деталі.

Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook  YouTube YouTube  Google Google+