назад

Запорука сильної громади – у вихованні дітей

persiy171020161

13 жовтня 2016 року в Мачухівській середній школі для учнів 6-11 класів проведено лекторій на тему: «Права та обов’язки дітей. Адміністративна та кримінальна відповідальність неповнолітніх.»

Начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Тетяна Ражик розповіла учням про історичний розвиток прав та обов’язків дитини в контексті міжнародного законодавства, належні форми поведінки дитини в суспільстві та наслідки їх недотримання. Цього дня Мачухівські учні також дізнались, з якого віку настає адміністративна та кримінальна відповідальність, за які злочини передбачено знижений вік відповідальності та багато іншого. Окрім того, в ході уроку учні дізнались про право на безоплатну первинну та вторинну правову допомогу.

По закінченню уроку, старшокласники виявили бажання більш детально ознайомитись з поняттям безоплатної первинної та вторинної правової допомоги, в чому вона полягає та яка різниця в поняття первинної та вторинної правової допомоги. Деякі з них потребували юридичної консультації. Тетяна Ражик надала вичерпні відповіді та роз’яснення, а також поділилась інформаційними матеріалами про місцезнаходження та послуги Першого полтавського місцевого центру.persiy17102016