назад

Дайджест заходів бюро правової допомоги за 12-13 жовтня 2016 року

12 жовтня 2016 року головним спеціалістом відділу “Чутівське бюро правової допомоги” Анатолієм Турчином в Чутівському районному центрі зайнятості  проведено семінар на тему: «Легальна зайнятість» для осіб, які перебувають на обліку як безробітні та особи, які шукають роботу.У ході семінару присутніх  було ознайомлено з видами шахрайства при працевлаштуванні, перевагами офіційного працевлаштування, видами трудових відносин, особливостями укладання договорів цивільно-правового характеру. Крім зазначеного, присутніх було поінформовано про роботу Бюро правової допомоги в Чутівському районі, розпорядком роботи бюро,  місцезнаходженням бюро, послугами, що надаються та категоріями осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу тощо.

12 жовтня 2016 року заступником  начальника відділу «Великобагачанське бюро правової допомоги» Ларисою Шарко  проведено робочу зустріч із секретарем Кротівщанської сільської ради Світланою Джуркою та  т. в. о. сільського голови Якимівської сільської ради Катериною Коблик. У ході зустрічі наголошено про роботу Великобагачанського бюро, узгоджено питання стосовно заходів, які проводитимуться спільно з сільськими радами та бюро, обговорено порядок виїзних прийомів та консультацій на території  сільських рад та роздано брошури та інформаційні листи стосовно роботи бюро.  Цього ж дня, у Великобагачанському  районному центрі зайнятості, відбулися два семінари для осіб, які перебувають на обліку як безробітні. Семінари проведено  головним  спеціалістом відділу «Великобагачанське бюро правової допомоги» Тетяною Лисенко. На семінарах присутнім було роз’яснено основні поняття трудового законодавства та прочитано лекції, що стосувалися трудових  книжок та  договорів. Крім цього, присутніх поінформовано про їх права при працевлаштування та про роботу відділу «Великобагачанського бюро правової допомоги» його мету та ціль та місцерозташування. Присутні  мали  змогу поставити запитання, які стосувалися проблемних ситуацій правового характеру та отримати  вичерпну кваліфіковану правову  відповідь.

Крім того, 12 жовтня 2016 року за участю  заступника начальника відділу «Великобагачанське бюро правової допомоги»  Першого полтавського місцевого центру з надання БВПД Ларисою Шарко  проведено семінар з працівниками бібліотеки та відділу культури. На семінарі присутнім роз’яснено Закон України «Про безоплатну правову допомогу». Також всім присутнім роздано брошури про відділ «Великобагачанське бюро правової допомоги» та розміщено інформацію про роботу бюро правової допомоги, його розпорядок роботи, місцезнаходження, послуги, що надаються та категорії осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.

13 жовтня 2016 року начальник відділу «Котелевського бюро правової допомоги» Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ольга Саєнко взяла участь у семінарі для посадових осіб органів державної влади та місцевого самоврядування. Керівником Бюро роз’яснено майнові права при складанні декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування та надано відповіді на поставлені питання з інших цивільних прав громадян.

     Цього ж дня  в Котелевському районному центрі зайнятості заступником начальника відділу «Котелевське бюро правової допомоги» Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Яною Колядою було проведено семінар на тему: «Легальна зайнятість – запорука належного соціального захисту» для осіб, які перебувають на обліку як безробітні.  Було повідомлено про правові наслідки неофіційного працевлаштування, види трудового договору та порядок оформлення трудових відносин з працівником. Всі присутні отримали інформаційні матеріали. По закінченню заходу  в приміщенні центру зайнятості розміщені інформаційні матеріали стосовно місця знаходження, графіку роботи та основних завдань Котелевського бюро правової допомоги.

  Окрім того, 13 жовтня 2016 року начальником відділу «Новосанжарське бюро правової допомоги» Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Андрієм Чернухою, спільно із завідувачем Новосанжарської державної нотаріальної контори Михайлом Уманцем було проведено семінар для секретарів сільських рад району з питання вчинення нотаріальних дій та деяких питань спадкового права. Додатково начальником Бюро було донесено інформацію стосовно діяльності Бюро, , а також можливість надання дистанційної правової допомоги в телефонному режимі чи через Skape. Також було обговорено можливість надання методичної допомоги органам місцевого самоврядування.