назад

Запуск Ради ВПО на Житомирщині – єднання заради дії

Війна наклала відбиток на усі аспекти життя українців. Діяльність державних установ також була відкоригована з оглядом на нелегкі реалії сьогодення. Система БПД працює з акцентом на надання правової допомоги ВПО, і Житомирщина не є виключенням.

Розуміючи, що вимушеним переселенцям на новому місці доводиться вирішувати безліч питань, і не тільки правових, представники Житомирського місцевого центру з надання БВПД беруть активну участь в громадських ініціативах, які сприяють підвищенню рівня адаптації та соціальної інтеграції ВПО в приймаючих громадах, посилюють соціальну згуртованість населення.

2 березня виконуючий обов’язки директора Житомирського МЦ Андрій Мілютін взяв участь в заході «Рада ВПО як інструмент мобілізації громади», ініційованому БО “БФ “Стабілізейшен суппорт сервісез””.

Зустріч була присвячена презентації напрацювань всіх дотичних осіб та організацій і установ до створення консультативно-дорадчих органів, що сприятимуть мобілізації громад та інтеграції в них вимушених переселенців.

Правник взяв активну участь в обговоренні можливостей адвокації запуску ради ВПО та подальших кроків, визначив правові аспекти врегулювання нагальних проблем даної категорії громадян.

Пан Андрій підкреслив, що «активна співпраця учасників заходу дозволить системно аналізувати ситуацію, визначати напрями та пріоритети щодо захисту прав вимушених переселенців, сприяти посиленню їх участі у громадському та політичному житті громади».