назад

dsc00086

28 лютого 2017 року відбулося засідання Запорізької обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення під головуванням начальника Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області, заступника голови ради Андрія Данова.

       У заході від Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Запорізькій області прийняла участь начальник відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та інформації  Лариса Кожемякіна.

Під час засідання були розглянуті наступні питання:

  1. Про здійснення через засоби масової інформації інформування населення з питань держави і права, захисту прав і основних свобод людини, чинного законодавства.
  2. Функціонування та інформаційне забезпечення веб-порталу облдержадміністрації.
  3. Про проведення спільних із Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги заходів, спрямованих на поліпшення реалізації права на безоплатну правову допомогу, в бюро правової допомоги та мобільних пунктах прийому громадян.
  4. Реалізація конституційних прав громадян, передбачених статтею 59 Конституції України, через діяльність Регіонального та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.
  5. Про координацію зусиль органів місцевої виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, громадських організацій, які працюють в інтересах дітей, щодо розвитку сімейних форм влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, надання допомоги сім’ям з дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах, профілактики правопорушень у дитячому та підлітковому середовищі.

       За результатами засідання прийнято рішення щодо подальшої співпраці членів Запорізької обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення в підвищенні правової обізнаності й культури населення.