назад

Засідання Житомирської обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради: реалізація правопросвітницького проекту «Я маю право»

MK427 березня під головуванням першого заступника голови Житомирської обласної ради Сергія Крамаренка відбулось перше в цьому році засідання обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення. У центрі уваги – правова освіта населення області, реалізація загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я маю право!».

На початку засідання заступник начальника відділу Головного територіального управління юстиції у Житомирській області, відповідальний секретар обласної МКМР з правової освіти населення Олена Шабінська підсумувала діяльності районних та міських МКМР у 2017 році.MK1
Начальник Головного територіального управління юстиції у Житомирській області, заступник голови обласної МКМР з правової освіти населення Олександр Грабар розповів, що вже зроблено в рамках реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право!». Він окремо зупинився на роботі, що виконується в рамках цього проекту. Якщо у минулому році діяв обласний штаб із забезпечення прав і свобод власників земель чи збіжжя, то цього року особливу увагу приділили захисту прав дітей і стягненню заборгованості зі злісних неплатників аліментів. Завдяки законодавчим змінам та роботі виконавчої служби вдалося стягнути більше 6 мільйонів гривень заборгованості.

MK3
Заступник директора Регіонального центру з надання БВПД у Житомирській області Наталія Радушинська наголосила на важливості посилення правопросвітницької роботи стосовно нових механізмів захисту дітей та жінок від домашнього насильства. – З 07 січня 2018 року набрав чинності новий Закон «Про запобігання та протидію домашньому насильству», – говорить Наталія Радушинська. – Вищезазначеним Законом розширено доступ до безоплатної вторинної правової допомоги (далі – БВПД) для осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі, а також – для дітей. Але навіть найкращі законодавчі зміни будуть неефективні, якщо люди не будуть знати про них. Важливо розповідати про те, що таке домашнє насильство, куди звертатись за допомогою.

MK2
Насамкінець учасники засідання обмінялися досвідом роботи у напрямку правової освіти населення та з кожного питання прийняли відповідні рекомендації.

MK5

{module РЦ}