назад

Засідання Житомирський обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення

12.12.2016 - zasidanja 312 грудня заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Наталія Радушинська взяла участь у засіданні Житомирський обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення.

Також у засіданні взяли участь начальник Головного територіального управління юстиції у Житомирській області Олександр Грабар, директор центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій Житомирський облдержадміністрація та Житомирський обласної ради, заступник начальника Управління освіти і науки облдержадміністрації, начальник Служби в справах дітей облдержадміністрації, директор обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, начальник Головного управління Національної поліції у Житомирській області, начальник Департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації, начальник Управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти ГТУЮ у Житомирській області.

На початку засідання начальник відділу ювенальної превенції УПД ГУНП Наталія Гончарук розповіла основні напрямки та стан правоосвітньої роботи, що здійснюються Головним управлінням Національної поліції в Житомирській області. Детальніше зупинилася на злочинності серед неповнолітніх у Житомирській області та напрямками роботи щодо попередження злочинності серед неповнолітніх.

12.12.2016 - zasidanja 6

Про основні напрямки та стан правового навчання у дошкільних, загальноосвітніх та вищих навчальних закладах області розповіла заступник начальника управління освіти і  науки облдержадміністрації Ольга Липовецька. Також зауважила про ряд лекції для учнів шкіл та університетів, які проводили працівники Регіонального центру з надання БВПД під час Всеукраїнського тижня права.

12.12.2016 - zasidanja 5

Перед тим як підвести підсумки проведення Всеукраїнського тижня права у грудні 2016 року Олександр Грабар надав слово заступнику директора Регіонального центру з надання БВПД.

Наталія Радушинська розповіла присутнім про результати роботи Регіонального та місцевих центрів у Житомирській області, відкриття 19-ти бюро правової допомоги та їх функції. «Основна мета бюро – правоосвітництво. Працівники бюро йдуть до людей, проводять вуличні інформування, консультують на дому, читають лекції в школах, на підприємствах», – зауважила Наталія Радушинська.

12.12.2016 - zasidanja 4

До прикладу, раніше людина, яка живе в Лугинському районі мала їхати в Коростенський місцевий центр з надання БВПД за консультацією. Тепер же у Лугинах працює бюро правової допомоги, де будь-хто, не залежно від майнового стану, може отримати кваліфіковану юридичну консультацію.

У Житомирській області таких бюро 19. Зокрема, Андрушівське, Любарське, Попільнянське, Романівське, Ружинське, Чуднівське, Брусилівське, Коростишівське, Радомишльське, Черняхівське, Лугинське, Малинське, Народицьке, Овруцьке, Хорошівське, Баранівське, Ємільчинське, Олевське, Пулинське бюро правової допомоги.

«Також у бюро кожен може отримати доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції, – продовжила заступник директора Регіонального центру. –  А ті громадяни, які є малозабезпеченими, учасниками бойових дій, інвалідами, дітьми-сиротами, дітьми, які стали жертвами насильства в сім’ї та інші, хто підпадає під статтю 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу» можуть отримати адвоката від держави для захисту своїх прав у суді».

На останок учасники засідання обговорили план роботи Житомирської обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення на 2017 рік.

12.12.2016 - zasidanja 7