назад

Заступник директора Регіонального центру та адвокати системи БВПД взяли участь в оціночні сесії канадських експертів у рамках ініціативи «Адвокат майбутнього»

27.05.2016 - zustrich 126 травня заступник директора Регіонального центру Наталія Радушинська та адвокати системи БВПД Евген Грішин та Віталій Галагуз взяли участь у зустрічі у рамках робочого візиту до України представників Канадської асоціації юристів (The Canadian Bar Association / L’Association du Barreau canadien).

 Основна мета візиту канадських експертів – проведення оціночних сесій та збір інформації з метою підготовки ініціативи «Адвокат майбутнього» (The Lawyer of Tomorrow). У межах ініціативи буде реалізована програма професійної підготовки адвокатів, яка включатиме освоєння навичок, так званих «soft skills». Вони стануть у нагоді у роботі адвокатів та покращать рівень їх професійної підготовки.

Під час зустрічі продовжили вивчати потреби у навчанні та розвитку юридичної спільноти.

Також говорили про виклики, які постають перед адвокатами в процесі надання правової допомоги, про те, якої підтримки не вистачає адвокатам для більш ефективної роботи. Дискутували й щодо компетенцій, які варто розвивати адвокатам, аби надавати якіснішу допомогу клієнтам.

Зокрема, йшлося про навички роботи з різними вразливими групами, інтерв’юваня клієнтів, комунікацію як з клієнтами, так і зі ЗМІ та іншими зацікавленими сторонами (суддями, стороною обвинувачення тощо), етичні принципи, побудову стратегії у справі та комплексний підхід до вирішення проблеми клієнта тощо.

Серед інших необхідних навичок адвокати називали особливості організації адвокатської діяльності, знання основ господарської діяльності, фінансів та ведення бізнесу, медіаційні процедури та техніки проведення переговорів, вдосконалення презентаційних якостей, зокрема, публічних виступів та ораторського мистецтва, проектний менеджмент, власне позиціонування на ринку як професіонала, глибоке розуміння загальної етики та етичних правил поведінки адвоката.

27.05.2016 - zustrich 2 27.05.2016 - zustrich 3
27.05.2016 - zustrich 4 27.05.2016 - zustrich 6

ДОВІДКОВО

Ініціатива «Адвокат майбутнього» (The Lawyer of Tomorrow) буде реалізовуватися за підтримки українсько-канадського проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», який впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти та фінансується Урядом Канади. Ініціатива «Адвокат майбутнього» передбачає співпрацю між Канадським бюро міжнародної освіти, Асоціацією правників України (АПУ),  ГО «Всеукраїнське об’єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу» та Канадською асоціацією юристів (CBA) з метою розробки та реалізації програми професійної підготовки адвокатів, спрямованої на розвиток навичок з надання правової допомоги й адвокації для підтримки довгострокового розвитку професійної юридичної спільноти, правової допомоги та реформ у сфері правосуддя в Україні.