назад

Заступник директора Регіонального центру увійшла до складу журі ХХV Всеукраїнської учнівської олімпіади з правознавства

28.03.2017 - pravoБлизько 100 школярів 9-11 класів із усіх областей України приїхали до Житомира, аби позмагатися на Всеукраїнській учнівській олімпіаді з правознавства, яка проходитиме з 27 по 31 березня 2017 року. Урочисте відкриття IV етапу XXV олімпіади відбулося 27 березня у Житомирській обласній філармонії ім. С. Ріхтера. Обрати найкращих долучилася заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Наталія Радушинська.

«Один із аспектів усебічного розвитку особистості – висока правова культура. На мою думку, не можна вважати фізично здорову людину гармонійно розвиненою, коли вона порушує закони та права, – відмітила Наталія Радушинська. –  Уроки правознавства формують у дітей навички правомірної поведінки, спонукають до пошуку шляхів вирішення проблемних життєвих ситуацій відповідно до норм права. Моє завдання спільно з іншими членами журі перевірити здатність учнів розуміти правила співжиття і вимоги законів, які вони дізналися на уроках правознавства, та відповідним чином поводитися. Водночас я ставлю собі за мету сповістити якомога більше обдарованої молоді про можливість отримати безоплатну правову допомогу».

Під час офіційного відкриття IV етапу XXV олімпіади заступник директора Регіонального центру Наталія Радушинська нагадала усім присутнім про становлення системи БПД, діяльність Регіонального центру, місцевих центрів з надання БВПД та бюро правової допомоги.

«Якщо Ви побачили установу з логотипом системи безоплатної правової допомоги, то за підстав і в порядку, визначеному Законом України «Про безоплатну правову допомогу», Ви маєте право на такі види юридичних послуг за рахунок держави: надання правової інформації; консультацій та роз’яснень з правових питань; складення заяв, скарг, процесуальних та інших документів правового характеру; здійснення представництва інтересів особи в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; забезпечення захисту особи від обвинувачення; надання вторинної правової допомоги; доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції України», – зауважила заступник директора Регіонального центру.

Фото з офіційного відкриття IV етапу XXV Всеукраїнської учнівської олімпіади з правознавства надано прес-службою Житомирської ОДА.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги:

0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів).