назад

Заступник директора Регіонального центру входить у команду громадських розслідувачів порушень прав людини

160419 31Валентина Волобуєва – заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області, увійшла до регіональної команди з проведення громадських розслідувань порушень прав вразливих груп населення у діяльності правоохоронних органів Сумської, Одеської, Херсонської, Дніпропетровської, Львівської та Кіровоградської областей. 

Формування регіональних груп здійснювали фахівці Експертного центру з прав людини за підтримки Програмної ініціативи «Громадське здоров’я» Міжнародного фонду «Відродження». А обрані кандидати взяли участь у тренінгу «Підвищення організаційної та правової спроможності регіональних команд щодо протидії порушенням прав цільових груп з боку правоохоронних органів», який відбувся в Києві 15-17 квітня 2016 року.

 Під час тренінгу учасники дискутували навіщо захищати права вразливих груп, що можна змінити у сфері захисту прав вразливих груп на регіональному рівні. Також відбулося напрацювання методик та алгоритмів роботи регіональної команди по протидії порушенням права на офіційне розслідування фактів порушень прав представників вразливих груп. Крім цього, детально обговорили питання висвітлення діяльності регіональних команд з протидії порушенням прав вразливих груп в засобах масової інформації.