назад

Питання взаємодії місцевого центру з органами місцевого самоврядування, влади та правоохоронними структурами вирішували у Волочиську

IMG 2444     15 квітня директор Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Григорій Гоцький здійснив робочу поїздку до Волочиського району, в ході якої провів низку зустрічей із керівниками органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, районного управління юстиції, районного суду та відділення поліції.

     Із головами районної державної адміністрації Володимиром Сергійчуком та районної ради Сергієм Пазюком Григорій Гоцький говорив про співпрацю між органами влади району та Хмельницьким місцевим центром задля поліпшення якості надання первинної правової допомоги мешканцям району. Окрім того, йшлося про важливість системного поширення інформації про можливість безоплатно скористатися послугами адвоката серед осіб вразливих категорій.

     Під час зустрічі із начальником районного управління юстиції Альоною Фіщук обговорили організаційні та господарські аспекти створення у районі бюро правової допомоги та виокремили питання, які необхідно вирішувати із Головним територіальним управлінням юстиції і Територіальним управлінням державної судової адміністрації України в Хмельницькій області.

     Разом із начальником районного управління юстиції та начальником Волочиського відділення Теофіпольського відділу ГУНП у Хмельницькій області Юрієм Плютою аналізували механізми співпраці місцевих центрів з надання БВПД, слідчих та дільничних інспекторів поліції Волочиського району при залученні адвокатів для представництва інтересів потерпілих та свідків на стадії досудового розслідування.

     У розмові із головою Волочиського районного суду Василем Намистюком йшлося про взаємодію місцевого центру та суддів при призначенні захисника особам, щодо яких розглядається питання про визнання їх обмежено дієздатними чи недієздатними, а також при розгляді справ про надання особі психіатричної допомоги в примусовому порядку.

     В рамках інформаційної кампанії щодо конкурсного відбору претендентів на посади керівників бюро правової допомоги директор місцевого центру провів зустріч-інформування із зацікавленими особами на базі Волочиської районної державної адміністрації. Участь у заході взяли юристи, які працюють в апараті районної державної адміністрації, районної ради, управлінні Пенсійного фонду України, інших установах та організаціях, а також безробітні із вищою юридичною освітою, які перебувають на обліку в центрі зайнятості.

     – Задля посилення правової спроможності територіальних громад з 1 липня 2016 року по всій Україні запрацюють бюро правової допомоги, де громадяни матимуть можливість отримати первинну правову допомогу (юридичні консультації), подати звернення на отримання безоплатної вторинної правової допомоги, скористатися послугами фахівця для здійснення представництва їхніх інтересів в суді, а також матимуть доступ до електронних сервісів Мін’юсту (в подальшому – всіх державних електронних сервісів). До того ж одним із завдань бюро буде активне правопросвітництво на рівні територіальних громад, – розповів Григорій Гоцький.

{gallery}img/novyny/2016/04_Kviten/19_1{/gallery}