назад

Заступник директора регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області Володимир Ковальчук, директор Калуського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Руслан Желізняк, інтегратор

313 липня 2015 року заступник директора регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області Володимир Ковальчук, директор Калуського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Руслан Желізняк, інтегратор даного центру Сергій Бабійчук спільно з головою громадської правозахисної організації «Станіславська правозахисна група» Андрєм Малетиним взяли участь в сесії Долинської міської ради. На початку сесії виступили діти з м. Рубíжне Луганської області, які на запрошення о. В. Левицького та міської ради перебували на відпочинку і висловили своє захоплення гостинністю Долинщини.

В ході проведення сесії Ковальчуком В. Д. було окреслено загальні принципи функціонування системи безоплатної вторинної правової допомоги, її завдання та застосування, особливо акцентовано з 01 липня 2015 року щодо забезпечення захисту малозабезпечених верств населення в цивільних та адміністративних справах.

 

2

Руслан Желізняк презентував Калуський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги, зазначив цілі, завдання та плани діяльності центру. Слід зазначити, що жителі Долинського району повинні звертатися саме до Калуського МЦ із своїми проблемами правового характеру.

1

Представником ГО «Станіславська правозахисна група» Андрієм Малетиним доведено інформацію відносно налагодження співпраці та взаємодії щодо надання первинної правової допомоги через систему органів місцевого самоврядування. Малетиним були наведені приклади успішного функціонування таких установ в інших областях на підставі рекомендацій Мінюсту щодо «Типового положення про установу з надання первинної правової допомоги».

Міський голова м. Долини В. Гаразд схвально відгукнувся на пропозиції щодо майбутньої співпраці і спільно з депутатським корпусом готові розглянути проекти щодо впровадження цього проекту на території громади міста.

Участь в сесії Долинської міської ради сприяла налагодженню комунікації Калуського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги з територіальними громадами м. Долина, Долинського району та суб’єктами юридичного права. Відзначимо, що участь в сесії взяли представники засобів масової інформації Долинщини.