назад

Засуджені отримали безоплатну правову допомогу

PC111263

У рамках проведення Всеукраїнського тижня права, з метою розширення та спрощення доступу до отримання правових послуг осіб, які перебувають в умовах несвободи, 11 грудня заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ігор Клименко, очільниця відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру Людмила Армеєва спільно із Регіональним представником Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Юрієм Чернушенком та адвокатом системи БВПД Олегом Веретельником завітали до Державної установи «Надержинщинська виправна колонія (№65)», де зустрілися із засудженими.

Під час зустрічі Людмила Армеєва розповіла про аспекти діяльності системи надання безоплатної вторинної правової допомоги.

«Відповідно до п.7 ч.1 ст.14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу», засуджені до покарання у вигляді позбавлення волі, тримання у дисциплінарному батальйоні військовослужбовців або обмеження волі мають право на безоплатну правову допомогу, зокрема, захист; здійснення представництва в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складення документів процесуального характеру. Звертатися із письмовою заявою необхідно до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області, який розташований за адресою: м. Полтава, вул. Європейська, 37/40», – повідомила вона.PC111271

На особистому прийомі засуджених цікавили порядок та підстави для надання правничої допомоги за рахунок держави, умовно-дострокового звільнення, оскарження судових рішень, цивільно-правові відносини, а також можливість отримання паспорту громадянина України.PC111267

Обговорюючи наслідки зустрічі заступник начальника Державної установи «Надержинщинська виправна колонія (№65)» Дмитро Коблицький подякував за візит та зазначив, що формат такого спілкування із засудженими є досить ефективними для обох сторін, адже сприяє налагодженню співпраці та розширює доступ до безоплатної правової допомоги.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області працює за адресою: м. Полтава, вул. Європейська (Фрунзе), 37/40.

Цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103, який обслуговується Всеукраїнським контактним центром системи безоплатної правової допомоги. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.