назад

Засудженим особам, які утримуються в Запорізькому слідчому ізоляторі, надали правові консультації

1 d181d0b8d0b7d0beЗ метою інформування осіб, які перебувають в установах виконання покарань та місцях тимчасового утримання, а також персоналу зазначених установ Запорізької області щодо їх права на отримання безоплатної правової допомоги 25 березня 2016 року начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Олександр Гришин завітав до Запорізького слідчого ізолятора №10.  Захід проведено в рамках  просвітницької та роз’яснювальної роботи з правових питань.

Засудженим особам було роз’яснено їх права щодо отримання безоплатної правової допомоги, визначеної за законом; наголошено на  можливості звернення до центру під час відбування покарання для отримання правової допомоги; порядок  розгляду звернень останніх з правових питань; порядок і строки призначення адвокатів засудженим особам та надано методичні матеріали щодо особливостей надання безоплатної правової допомоги.

Близько 20 засуджених осіб сьогодні отримали консультації з правових питань, що стосуються умовно-дострокового звільнення, сімейного, житлового, пенсійного права.

Разом з тим, для визначення ступеню задоволеності клієнта (у даному випадку засуджених осіб) допомогою адвоката, з метою  належного виконання адвокатами своїх обов’язків щодо надання правової допомоги засудженим особам та налагодження постійного зворотнього зв’язку між  центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги, адвокатами  та суб’єктами права на безоплатну вторинну правову допомогу відділом забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Регіонального центру з надання БВПД у Запорізькій області були підготовлені та передані анкети особам, які відбувають покарання у Запорізькому слідчому ізоляторі.

Такі виїзди практикуватимуться й в подальшому в рамках співпраці Регіонального центру з Управлінням Державної пенітенціарної служби для забезпечення вільного доступу засуджених до правової допомоги.

Нагадуємо, що з правових питань можна звертатись:

Регіональний центр з надання БВПД у Запорізькій області: 69002, м.Запоріжжя, пр.Соборний (Леніна), 77, 8 поверх

– телефон: (061) 224-44-50

– е:mail: office.zaporizhya@legalaid.gov.ua

– на сайті Регіонального центру http://zaporizhya.legalaid.gov.ua працює  віртуальна приймальня – Рубрика: «Поставити питання юристу», куди можна направити Ваше звернення для роз’яснення питання правового змісту  

місцеві центри з надання БВПД Запорізької області:

http://zaporizhya.legalaid.gov.ua/ua/mistsevi-tsentry 

А також цілодобово і безкоштовно у межах України діє єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103

2 SAM 0947

3 SAM 0958