назад

Засуждені Полицької виправної колонії отримали відповіді на свої питання

Однією із ефективної взаємодії фахівців Сарненського МЦ з надання БВПД із установами виконання покарань є їх участь у “Днях відкритих дверей”, які організовуються колоніями. Нещодавно у державній установі «Полицька виправна колонія (№76)» відбувся саме такий захід, участь в якому взяли фахівці Сарненського МЦ на чолі із керівником Юлією Міхновою.

Гості заходу поспілкувалися із засудженими, поцікавилися їхнім життям в умовах ізоляції, відповіли на запитання, що цікавили. Побували в приміщеннях гуртожитків, каплиці, молитовному будинку, навчальних класах, кімнатах тривалих побачень, медчастині, бібліотеці.

З метою забезпечення доступу засуджених до правової інформації та реалізації права на безоплатну правову допомогу, впродовж Дня відкритих дверей фахівці Сарненського МЦ забезпечили роботу дистанційного пункту доступу до БПД. Всі засуджені, що прийшли на прийом, отримали фахові правові консультації.
З керівництвом установи було досягнуто домовленостей про залучення працівників Сарненського місцевого центру з надання БВПД до реалізації програми диференційованого виховного впливу на засуджених «Підготовка до звільнення». До того ж, окрім ДУ  “Полицька виправна колонія (№76)” тісна співпраця здійснюється із ДУ “Катеринівська виправна колонія” (№46). Днями директор Сарненського МЦ Юлія Міхнова забезпечила там роботу дистанційної дочки доступу до БПД, а також провела  семінар для працівників на тему: “Порядок оскарження рішень про застосування дисциплінарних стягнень”. 
Спільні комунікативні заходи працівників ДУ «Полицька виправна колонія (№76)», ДУ “Катеринівська виправна колонія (46)”  та фахівців системи БПД сприяють удосконаленню співпраці у сфері надання безоплатної правової допомоги особам, які відбувають покарання у вигляді позбавлення волі.

Нагадуємо, що співпраця фахівців системи безоплатної правової допомоги і установ виконання покарань здійснюється на виконання Меморандуму про співпрацю, який підписано між Координаційним центром з надання правової допомоги, Адміністрацією Державної кримінально-виконавчої служби України та Державною установою «Центр пробації».