назад

Затверджено ще одну районну Програму надання безоплатної правової допомоги

28.090Значимість системи безоплатної правової допомоги, розширення доступу верств населення до її отримання стали предметом обговорення на черговій сесії Іваничівської районної ради. Депутати прийняли рішення та затвердили Програму безоплатної правової допомоги населенню Іваничівського району на 2016–2018 роки.

Прийняття Програми направлене, передусім, на залучення місцевої громади до процесу вирішення правових проблем її мешканців, в тому числі правових, усвідомлення органами місцевого самоврядування важливості правової освіченості громадян, забезпечення їх доступу до правової інформації та консультацій, запровадження практики співробітництва та консолідації зусиль місцевої громади та усіх спроможних місцевих провайдерів правової допомоги з метою вирішення місцевих правових проблем.28.090

Метою програми є посилення правової спроможності територіальних громад, здійснення комплексу заходів, спрямованих на забезпечення доступності та якості безоплатної правової допомоги. Основними завданнями Програми є проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії серед жителів громади, органів місцевого самоврядування та громадських організацій, покращення доступу жителів Іваничівського району до безоплатної правової допомоги, шляхом проведення виїзних прийомів громадян у сільській місцевості та надання адресної правової допомоги особам, які її потребують за місцем проживання, працівниками Іваничівського бюро правової допомоги та Іваничівської районної ради. На виконання заходів Програми у 2016 році рішенням сесії Іваничівської районної ради виділено субвенцію з місцевого бюджету державному бюджету на виконання програм соціально-економічного та культурного розвитку регіонів у сумі чотири тисячі гривень.

28.09

Варто зазначити, що між відділом “Іваничівське бюро правової допомоги” та місцевими органами влади як виконавчої так і органів місцевого самоврядування налагодилися ділові партнерські стосунки. Також практикується залучення працівників бюро до виїзних прийомів заступників голови районної державної адміністрації та голови районної ради у населені пункти району.

на сесії 3

З першого вересня 2016 року, з дня відкриття бюро правової допомоги, до нього звернулося понад 200 громадян, з них 22 звернулось за отриманням безоплатної вторинної правової допомоги.

Основними завданнями бюро правової допомоги є:

– правопросвітництво у територіальних громадах;

– надання безоплатної первинної правової допомоги – правової інформації та консультацій;

– забезпечення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги (складання процесуальних документів та представництво інтересів в суді) вразливих категорій громадян;

– забезпечення доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції України.

Довідково:

На території юрисдикції Володимир-Волинського місцевого центру з надання БВПД працюють 6 бюро правової допомоги.

Горохівське бюро правової допомоги – м. Горохів, вул. Шевченка, 25, тел.: (03379) 2-17-30;

Іваничівське бюро правової допомоги – смт Іваничі, вул.Банківська, 6, тел.: (03372) 2-20-19;

Локачинське бюро правової допомоги – смт Локачі, вул. Героїв Майдану, 1, тел.: (03374) 3-01-34;

Любомльське бюро правової допомоги – м. Любомль, вул. Богдана Хмельницького, 12, тел.: (03377) 2-45-43;

Нововолинське бюро правової допомоги– м. Нововолинськ, вул. Винниченка, 14 тел.: (03344) 4-48-14;

Шацьке бюро правової допомоги – смт Шацьк, вул. 50-років Перемоги, 1б, тел.: (03355) 2-08-47;

Примітка:

Функції бюро правової допомоги у м. Володимир-Волинському виконують структурні підрозділи Володимир-Волинського МЦ з надання БВПД, який знаходиться за адресою – м. Володимир-Волинський, вул. Устилузька, 19, тел.: (03342) 3-80-11, 3-80-16, e-mail:volodymyr-volynskyy.volyn@legalaid.gov.uа, Skype: Володимир-Волинський МЦ з надання БВПД.