назад
20.10.15

«Завдання Мін’юсту та центрів з надання правової допомоги полягає в тому, щоб максимально допомогти у вирішенні побутових проблем переселенців», – Павло Петренко

DSC 0745Сьогодні, 20 жовтня, Міністр юстиції Павло Петренко та директор Координаційного центру за надання правової допомоги Андрій Вишневський відвідали із робочим візитом Полтавський університет економіки і торгівлі, де пройшло перше засідання мобільного консультативного пункту правової допомоги тимчасово переміщеним особам.

Серед учасників мобільного консультативного пункту правової допомоги – радник Міністра юстиції України, народний депутат України Андрій Помазанов, голова Полтавської обласної державної адміністрації Валерій Головко, начальник Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Ірина Пашко, ректор Полтавського університету економіки і торгівлі Олексій Нестуля, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Олександр Черчатий, директори та юристи місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, адвокати, які надають БВПД, юристи громадських організацій.

Місце проведення заходу було обране невипадково. У Полтавському університеті економіки і торгівлі, на базі якого нині функціонує Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, навчається багато вихідців з окупованих територій Донбасу та Криму. Переважна більшість таких студентів в тій чи іншій мірі зіштовхнулись з типовими труднощами переселенців та потребують допомоги від держави.

DSC 0746

«Підтримка Міністерства юстиції стосується конкретної і практичної допомоги тим людям, які зіткнулися з проблемами, будучи вимушено переміщеними з Луганської і Донецької областей та з Криму. Завдання Міністерства юстиції і центрів з надання безоплатної правової допомоги, які працюють по всій Україні, полягає в тому, щоб максимально допомогти у вирішенні побутових проблем переселенців», – наголосив Міністр юстиції Павло Петренко.

DSC 0774

«Ця ініціатива – маленький крок до повернення життя цих людей у нормальне русло», – зазначив він.

DSC 0771

Першим кроком її реалізації стало підписання між Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області та ВНЗ Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі» Меморандуму про співробітництво.

DSC 0813

Під час засідання мобільного пункту внутрішньо переміщені особи – жителі Донецької, Луганської областей та АР Крим, студенти та викладачі Луганського національного університету імені Т.Г. Шевченка – змогли отримати кваліфіковані консультації та правову допомогу від адвокатів, що працюють в системі БВПД на Полтавщині, та співробітників центрів із надання БВПД у Полтавській області. По завершенню роботи пункту правової допомоги для внутрішньо переміщених осіб, в приміщенні Полтавської обласної державної адміністрації Міністр юстиції України Павло Петренко, радник Міністра юстиції України, народний депутат України Андрій Помазанов, директор Координаційного центру з надання правової допомоги Андрій Вишневський, голова Полтавської обласної державної адміністрації Валерій Головко, начальник Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Ірина Пашко, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Олександр Черчатий, директори місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги на Полтавщні та адвокати системи безоплатної вторинної правової допомоги провели особистий прийом громадян.

IMG 0515

У ході прийому громадяни зверталися із різними питаннями, зокрема, щодо невиконання судових рішень, пенсійного забезпечення, реєстрації нерухомого майна, примусового виселення з будинку тощо.

IMG 0608

 

 


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook YouTube YouTube Google Google+  тTwitter