назад

Завдячуючи правозахиснику, чоловік, який вчинив розпусні дії щодо малолітньої дівчинки, буде у в’язниці

Ternopil Shevchuk

До Тернопільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулася жителька одного з районів Тернопільської області, повідомивши про те, що декілька місяців тому щодо її малолітньої дочки вчинили розпусні дії (ч. 2 ст. 156 КК України — вчинення розпусних дій щодо особи, яка не досягла чотирнадцяти років). Для того, щоб захистити права доньки заявниці, їй призначили адвоката із системи безоплатної вторинної правової допомоги.

На час звернення жінки до місцевого центру досудове розслідування у справі завершилося і правоохоронні органи направили матеріали кримінального провадження до суду. Проте, побоюючись того, що зловмисник уникне відповідальності за вчинені дії, громадянка просила надати правозахисника для представництва інтересів її дочки, як потерпілої, у суді. Відтак, фахівці Тернопільського місцевого центру призначили заявниці адвоката Валентина Шевчука, який згідно з дорученням № 308 від 24.10.2016 року відстояв у суді права та інтереси доньки.

З метою захисту інтересів малолітньої дівчинки, адвокат подав на розгляд суду позовну заяву про стягнення з обвинуваченого заподіяних потерпілій матеріальних та моральних збитків.

Судовий розгляд тривав більше як півроку. Зловмисник отримав покарання за вчинений злочин – позбавлення волі строком на 6 років.

Окрім того, вироком районного суду від 05.04.2017 року обвинуваченому присудили 100 тисяч гривень заподіяної потерпілій моральної шкоди.

За безоплатними правовими консультаціями жителі Тернополя та району можуть звертатися до Тернопільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Тернопіль, вул. Шпитальна, 7. Контактний телефон: (0352) 52-15-20.

В Україні цілодобово діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги – 0-800-213-103. Зателефонувавши за ним, Ви зможете уточнити актуальну інформацію щодо осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, змін в законодавчій базі стосовно її надання, актуальні адреси та контакти центрів у всіх регіонах України. Ця телефонна лінія працює цілодобово. Дзвінки у межах України – безкоштовні.