назад

Моніторинг роботи Попільнянського та Андрушівського бюро правової допомоги

 

16.06.2017 - monitoring 1Моніторинг – це ефективний шлях поліпшення доступу до безоплатної правової допомоги. Тому, 15 червня в. о. директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Наталія Радушинська та начальник відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Олена Герасименко здійснили виїзний моніторинг роботи Попільнянського та Андрушівського бюро правової допомоги.

Під час візиту до бюро моніторингова група Регіонального центру провела спостереження стосовно відповідності якості, повноти та своєчасності надання працівниками бюро правової допомоги, зокрема якісне консультування, своєчасність підготовки процесуальних документів.

Також вивчили проблемні питання, які виникають у працівників бюро, ознайомилися з категорією осіб, які найчастіше звертаються в бюро та з яких питань надають консультації.

16.06.2017 - monitoring 5

Під час моніторингу проаналізували результати опитування суб’єктів права на безоплатну правову допомогу щодо потреб та рівня їх задоволеності роботою бюро правової допомоги.

У кожному бюро правової допомоги у зручному для клієнта місці розміщується закрита скринька з написом «Для відгуків», куди клієнт може покласти власноруч заповнену анкету опитування.

16.06.2017 - monitoring 2

З метою покращення якості роботи бюро моніторингова група надала консультативно-методичну працівникам бюро у виконанні ними своїх основних завдань та функцій.

За результатами моніторингу готуватиметься відповідна інформаційно-аналітична довідка та пропозиції щодо комплексу заходів, спрямованих на покращення роботи бюро, коригування поточного стану та досягнення поставлених цілей, ефективне та раціональне використання матеріальних, фінансових та людських ресурсів.

16.06.2017 - monitoring 3

Зауважимо, що з 1 вересня 2016 року у Житомирській області розпочали роботу 19 бюро правової допомоги у кожному районі області. У бюро кожен може скористатись електронними сервісами Міністерства юстиції України та отримати безоплатну юридичну консультацію. Соціально незахищені громадяни  (люди, що мають дохід менше прожиткового мінімуму, інваліди, учасники бойових дій, в тому числі АТО, діти-сироти) одночасно мають доступ і до безоплатної вторинної правової допомоги – складання процесуальних документів та представництва в суді.

Довідково:
Андрушівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Андрушівка, пл. Т. Г. Шевченка, 1, тел.:(04136) 2-10-77.
Попільнянське бюро правової допомоги знаходиться за адрсеою: смт. Попільня, вул. Горького. 6А, тел.:(04137) 2-51-04.

16.06.2017 - monitoring 6