назад
21.07.16

Завдяки роботі адвоката з Кіровоградщини, син багатодітної матері зможе продовжити навчання

Задорожня22 лютого 2016 року до Олександрійського місцевого центру звернулась громадянка Ч. , якій необхідна була правова допомога у вигляді складення документів процесуального характеру – позовної заяви про стягнення аліментів на утримання повнолітньої дитини, яка продовжує навчання.
Наказом Олександрійського місцевого центру з надання БВПД  № 49 від 29.02.2016 року їй була призначена вторинна правова допомога адвоката Задорожньої Наталії Сергіївни.
Адвокат склала позовну заяву про стягнення аліментів на утримання повнолітньої дитини, яка продовжує навчання, та подала до Світловодського міськрайонного суду Кіровоградської області.
Свої вимоги громадянка Ч. мотивувала тим, що на її утриманні знаходиться син Н. 1998 року народження, який навчається в КВНЗ «Олександрійському училищі культури» на третьому курсі денної форми навчання та потребує матеріальної допомоги. Позивачка  – багатодітна мати, проживає окремо від відповідача та знімає квартиру. Син отримує стипендію у розмірі 678 гривень, що підтверджується довідкою з деканату училища. Відповідач добровільно утримувати дитину в період навчання відмовляється, тому громадянка Ч. змушена була звернутись за захистом до суду.
У процесі надання громадянці Ч.  безоплатної вторинної правової допомоги, адвокат детально ознайомившись з матеріалами справи, та допомогла клієнтці у стягнені аліментів на утримання дитини.
Відповідач на судове засідання не звився, хоча про день і час був повідомлений належним чином. Він надав суду заяву, в якій повідомив, що за станом здоровя не може бути присутнім на засіданні та, позовні вимоги за змістом не визнає. Допомогу дитині він надаватиме, але в меншому розмірі, так як не працює та має на утриманні іншу дитину 2003 року народження.
У результаті надання адвокатом якісної правової допомоги та професійного представлення прав та інтересів клієнтки в суді, 16 травня 2016 року Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області ухвалив рішення про часткове задоволення позовних вимог громадянки Ч. у справі № 401/786/16-ц. Судом з достовірністю встановлено, що відповідач не виконує своїх обов’язків по утриманню повнолітньої дитини, а тому з нього необхідно утримати аліменти. Однак враховуючи, що відповідач має на утриманні неповнолітнього сина, частка до стягнення має становити 1/6 всіх доходів батька до закінчення навчання сина.