назад
18.09.17

Завершується підготовка стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільних та адміністративних справах

16.09.2017 2Впродовж 15-16 вересня 2017 року представники системи безоплатної правової допомоги та Національної асоціації адвокатів України (НААУ) взяли участь у дводенній зустрічі з доопрацювння стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільних та адміністративних справах (далі – Стандартів ЦАС). Захід відбувся у столиці за підтримки ВБО «Українська Фундація Правової Допомоги» та Міжнародного фонду «Відродження».

Нагадаємо, що листом Координаційного центру від 31.07.2017 № 7909/29/38-17 проект Стандартів ЦАС було направлено на погодження до НААУ. Проект був обговорений упродовж декількох зустрічей та остаточно доопрацьований під час дводенного заходу у столиці. 

16.09.2017 5

Участь у цьому заході від системи безоплатної правової допомоги участь у зустрічі взяли в.о. директора Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк, співробітники Управління забезпечення якості правової допомоги – очільниця управління Вікторія Мітько, начальник відділу стандартів якості правової допомоги Сергій Дрелінський, заступниця начальника відділу взаємодії з адвокатами та органами адвокатського самоврядування Галина Поплавська, а також директорка Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у місті Києві Оксана Василяка. Від НААУ – голова Комітету з питань безоплатної правової допомоги Сергій Вилков, його заступниця Ганна Зосименко та член Комітету Михайло Антипенко, голова Секретаріату Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Віктор Вовнюк, голова Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури міста Києва Ігор Орлов та член Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Андрій Місяць, член Ради адвокатів України від Донецької області Сергій Осика, голова Комітету законотворчих ініціатив з питань адвокатської діяльності Ярослав Зейкан. Також участь у заході взяв директор Всеукраїнської благодійної організації «Українська Фундація Правової Допомоги» Микола Сіома.

16.09.2017 1

Під час зустрічі учасники доопрацювали запропонований проект Стандартів ЦАС, та домовилася про ще дві зустрічі, які відбудуться на поточному тижні з метою доопрацювання додатків до Стандартів ЦАС. Як очікується, Стандарти ЦАС будуть представлені на засіданні Ради адвокатів України вже в найближчу п’ятницю, 22 вересня 2017 року, та рекомендовані до затвердження.

16.09.2017 8


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook          YouTube YouTube           Google Google+       тTwitter