назад

Збитому автомобілем велосипедисту сплатять моральну шкоду

1456325004 6878898

Люди, які постраждали внаслідок  дорожньо-транспортної пригоди, на жаль, сьогодні  нікого не дивують. Сучасні автомобілі розганяються до швидкості звуку, а автолюбителі не  завжди дотримуються правил дорожнього руху.

Відшкодування шкоди при ДТП вимагає знань законів і судової практики, без досвідченого юриста вирішити справу на свою користь, довести правоту потерпілому або винному складно.

До Лубенського місцевого центру  з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулась гр. А. Вона розповіла, що їхала на велосипеді по місту і потрапила в ДТП — її збив автомобіль. Водія притягнули до адміністративної відповідальності — визнали винним та зобов’язали сплатити штраф. Гр., а з допомогою адвоката системи БПД Марини Руль змогла стягнути з нього 5 000  грн. моральної шкоди.  

Суд встановив, що водій перевищив швидкість, не обрав безпечну дистанцію, був неуважним на дорозі. В результаті наїхав на жінку. Внаслідок ДТП вона отримала струс мозку та черепно-мозкову травму, перебувала на стаціонарному лікуванні. Таким чином, їй заподіяли моральну шкоду, що полягала у фізичному, душевному болі та стражданнях.

При цьому, суд також врахував майновий стан та сімейні обставини водія автомобіля, те, що він у добровільному порядку відшкодував 2 000 грн. на лікування, 1 500 грн. моральної шкоди та відремонтував велосипед.

В результаті з винного стягнули 5 000 грн. моральної шкоди та судовий збір 640 грн.     

Для отримання більш детальної інформації щодо захисту Вашого порушеного, невизнаного чи оспорюваного права просимо звертатись до Лубенського місцевого центру БПД, який знаходиться за адресою: м. Лубни, вул. Монастирська, 17, тел. (05361) 77-479.