назад

Здійснення захисту клієнта Pro Bono

ProBono logo JusticonВ рамках налагодженої співпраці між громадською правозахисною організацією «MART» та Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області з метою відновлення порушених прав громадян адвокат Андрій Руднік 28 вересня 2015 року здійснив представництво громадянина С. у Ічнянському районному суді Чернігівської області. У зв’язку з тим, що вперше за наданням безкоштовної правової допомоги громадянин С. безпосередньо звернувся до ГО «MART», було вирішено, що його представництво у судовому засіданні «Pro bono» будуть здійснювати адвокати Центру. Представництво громадянина С. у судовому засіданні апеляційного суду Чернігівської області 04 вересня 2015 року здійснював «Pro bono» адвокат Микола Росомаха.

Відповідно до ухвали апеляційного суду Чернігівської області від 04 вересня 2015 року колегія суддів скасувала оскаржувану ухвалу слідчого судді Ічнянського районного суду Чернігівської області від 19 серпня 2015 року, а скаргу громадянина С. направила на новий розгляд до суду першої інстанції.
У судовому засіданні Ічнянського районного суду Чернігівської області 28 вересня 2015 року адвокат Андрій Руднік підтримав подану його підзахисним скаргу на бездіяльність слідчого згідно з ч. 1 ст. 303 КПК України, акцентуючи увагу суду на незаконних діях органів досудового розслідування під час проведення обшуку в домогосподарстві громадянина С. Прокурор та слідчий у судовому засіданні заперечували проти задоволення поданої скарги.
Вислухавши доводи сторін та дослідивши матеріали кримінального провадження, суд дійшов висновку щодо обґрунтованості скарги та наявності підстав для її задоволення. Відповідно до ухвали слідчого судді Ічнянського районного суду Чернігівської області від 28 вересня 2015 року скаргу громадянина С. задоволено в повному обсязі, тимчасово вилучене майно, яке було вилучено понад норму під час здійснення обшуку у домогосподарстві сім’ї, повернуте.