назад
15.02.18

Здобуття нових знань у Школі Медіації і Права

14 02 2018 2

14 лютого 2018 року фахівці Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області Дар’я Божнюк та Анастасія Семенюк відвідали лекцію «Врегулювання трудових конфліктів». Організатором заходу є Школа Медіації і Права, що діє в рамках спільного просвітницького проекту ГО «Подільський центр медіації» та Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. К.А.Тімірязєва.

Захід був направлений на ознайомлення з порядком вирішення трудових конфліктів та методами захисту трудових прав. Зазначені шляхи вирішення колективних трудових спорів та основні напрямки роботи Національної служби посередництва та примирення.

Спікером виступив в.о. начальника відділу Національної служби посередництва та примирення у Вінницькій області Богдан Мусієнко, який вже довгий час є посередник у врегулюванні трудових спорів.14 02 2018 3

Після лекції відбулося неформальне спілкування з засновниками ГО «Подільський центр медіації». У результаті якого було досягнуто домовленості про майбутнє налагодження співпраці між Регіональним центром та згаданою громадської організацією.14 02 2018 1

Інформаційна довідка: Національна служба посередництва і примирення (далі — НСПП) є спеціально створеним державним органом, який виконує функцію примирення сторін колективного трудового спору, шляхом залучення його посередників або арбітрів до вирішення спору. НСПП було утворено Указом Президента України від 17 листопада 1998 р. № 1258/98 на підставі Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)».

Національна служба посередництва і примирення — це постійно діючий орган, покликаний сприяти врегулюванню колективних трудових спорів (конфліктів). Її основними завданнями є: сприяння взаємодії сторін соціально-трудових відносин у процесі врегулювання колективних спорів; прогнозування виникнення трудових спорів та сприяння своєчасному їх вирішенню; здійснення посередництва і примирення під час вирішення спорів.

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області розташований за адресою: м. Вінниця, вул. Пирогова, 82.

Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).

 


banner facebook 330x106