назад

«Земельна просвіта» зібрала юристів безоплатної правової допомоги

RC seminar zem1Земельна просвіта – під такою назвою пройшов тренінг у рамках проекту «Підтримка реформ у сільському господарстві та земельних відносинах в Україні» для юристів Центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги 8 листопада.

Тренінг мав на меті покращання якості послуг фахівців місцевих центрів у сфері земельних правовідносин і є першим у серії тематичних тренінгів, запланованих для юристів на Львівщині.

Навчальний захід містив чотири блоки тем, а саме:

– Земельна ділянка сільськогосподарського призначення як об’єкт цивільних прав.

– Правочини із земельними ділянками c/г призначення.

– Особливості приватизації та спадкування земельної ділянки.

– Захист прав на земельну ділянку і досудовому та судовому порядку.

Після кожного з блоків учасники тренінгу мали змогу обговорити практичні кейси та отримати відповіді на питання, що виникають під час захисту земельних прав клієнтів.

RC seminar zem2

Тренерами виступили Тетяна Марченко та Ірина Цвігун.

Тим часом сьогодні проводиться такий тренінг для представників ОТГ.

Нагадаємо, у листопаді розпочалась серія одноденних тренінгів для навчання юристів у сфері земельних правовідносин у трьох областях – Київській, Львівській та Миколаївській.

Навчання провадиться у рамках співпраці Координаційного центру з надання правової допомоги та Світового Банку і ЄС (Програма «Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні»), серед цілей якої – підвищення рівня правової обізнаності власників та користувачів землею, посилення правової спроможності громад у сфері земельних правовідносин та працівників системи безоплатної правової допомоги, юристів та адвокатів, які надають громадянам послуги у цій сфері.