назад

Земельні правовідносини: як забезпечити реалізацію та захист прав на землю?

гол

Сьогодні, 14 березня, заступник директора Регіонального центру Микола Павлюк та начальник відділу комунікацій і забезпечення доступу до публічної інформації Оксана Марчук взяли участь у науково-практичному семінарі, організованому викладачами та студентами Рівненського коледжу Національного університету біоресурсів і природокористування.


Спершу студенти-землевпорядники презентували свої проекти, висвітливши найбільш поширені питання, що стосуються земельного законодавства: порядок зміни цільового призначення земельної ділянки, оформлення права власності на землю тощо.

 1


У свою чергу заступник директора Регіонального центру Микола Павлюк презентував присутнім студентам та викладачам Рівненського коледжу Національного університету біоресурсів і природокористування систему безоплатної правової допомоги. Зокрема, Микола Павлюк наголосив, що питання, які стосуються земельного законодавства, є одними з найбільш актуальних для українців, і значна частина клієнтів місцевих центрів з надання БВПД та бюро правової допомоги звертаються саме з земельними проблемами.


2


Також заступник директора Регіонального центру розповів присутнім про реалізацію національного правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», мета якого – підвищення юридичної грамотності українців, інформування громадян не лише про їхні права, а й про те, як їх захищати. Так, одним із напрямків впровадження цього проекту є надання громадянам правових консультацій та роз’яснень саме з питань, що стосуються земельного законодавства.


Окрім того, Микола Павлюк зазначив, що не менш важливим є питання боротьби з рейдерством в Україні, тому за ініціативи Міністра юстиції Павла Петренка в регіонах були створені оперативні штаби, які реагують на спроби захоплення землі чи зібраного збіжжя. Також в рамках їх діяльності були створені мобільні точки доступу до системи безоплатної правової допомоги з метою консультування громадян щодо можливих рейдерських атак.


3


Довідково: Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7. Тел. (0362) 46-01-09, (067) 604-59-55 (цілодобово). Телефон безкоштовної гарячої лінії 0 800 213 103 (цілодобово).

Більше інформації про проект «Я МАЮ ПРАВО!» на сайті prаvo.minjust.gov.ua та за номером 0 800 213 103 – єдиного контакт-центру системи надання безоплатної правової допомоги.