назад
31.07.19

Жінка в полоні

У межах відзначення Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми на Сумщині відбулося чимало заходів, участь у яких взяли юристи системи безоплатної правової допомоги. Зокрема, у Сумах відбувся безкоштовний показ кінофільму «Жінка в полоні», до обговорення якого долучилися фахівці Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області.

За ініціативи Департаменту соціального захисту населення сумчани мали змогу перегляну стрічку, яка розповідає про долю 52-річної угорки, яка служить одній родині вже десятиліття, працюючи по 20 годин на день без оплати.

«Питання торгівлі людьми на сьогодні є важливим та актуальним. Чимало людей потерпає від рабства, примусової праці, жебракування. Це стосується навіть дітей. Люди мають знати, як від цього уберегтися, до кого звертатися за допомогою та як правильно діяти», – прокоментував захід представникам ЗМІ юрист Регіонального центру Олексій Рибалка.

Разом з представниками Головного територіального управління юстиції у Сумській області фахівці системи БПД розповсюдили серед глядачів інформаційні матеріали, у яких міститься корисна інформація щодо протидії торгівлі людьми.

Також для сумчан та гостей міст продемонстровано виставу «Неманикени» театру «Нянькіни».