назад

Журналістам розповіли про особливості проведення конкурсу малюнків «Права людини очима дітей»

viber image1412

 Сьогодні, 14 грудня, відбулася прес-конференція щодо проведення у м. Полтаві міського конкурсу образотворчого мистецтва серед дітей шкільного віку «Права людини очима дітей».

Участь у прес-конференції взяли перший заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Микола Лахижа, директорка Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Людмила Бубир, начальник відділу реалізації молодіжної політики Управління сім”ї, молоді та спорту виконавчого комітету Полтавської міської ради Анатолій Павленко, старший інспектор з особливих доручень відділу Уповноважених Голови Національної поліції з питань контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності Наталія Мельничук, директорка Полтавської дитячої художньої школи Ірина Конопля.

Під час прес-конференції Микола Лахижа пояснив, що при проведенні конкурсу співорганізатори ставили собі за мету привернути уваги школярів до проблем реалізації прав людини в Україні, сформувати у дітей і підлітків позитивний образ права, виховати почуття важливості прав людини, ознайомити їх із можливостями системи БПД.

Ірина Конопля розповіла про важливість проведення даних заходів, які дозволять не лише ще раз згадати про свої права, а й творчо реалізувати свій потенціал.

Наталія Мельничуквідзначила важливість інформування населення про права та обов’язки, привернення уваги до цієї проблематики.

 «Готуючись до конкурсу не лише діти згадають свої основні права, а й батьки також братимуть активну участь у підтримці своєї дитини і ще раз згадають про те, які права гарантує держава. Нам, як організаторам, також буде цікаво дізнатися, яке право для дітей є першочерговим, а про зміст якого права нам ще потрібно інформувати учнівську молодь», – додала вона.

Анатолій Павленко розповів присутнім про те, як буде відбуватися нагородження переможців.

«Безумовно, ті старання, які прикладуть діти до своєї конкурсної роботи обов’язково будуть оцінені членами конкурсної комісії, а діти нагородженні тематичними подарунками» – підсумував він.

Окрім того, представники ЗМІ дізналися про особливості проведення заходів на Полтавщині у рамках Всеукраїнського тижня права, який відбувся з 4 по 10 грудня. Про це розповіла

Окрім того, Людмила Бубир зазначила, що даний конкурс є одним із інноваційних методів у роботі фахівців системи БПД, оскільки він сприятиме кращому усвідомленню дітей про їх права та про систему БПД як механізм захисту цих прав.

Довідково. Конкурс проводиться у Полтаві у рамках Всеукраїнського тижня права та відзначення Міжнародного дня захисту прав людини – 10 грудня 2017 року та триває з 5 по 22 грудня у ньому можуть взяти участь діти загальноосвітніх навчальних закладів міста. Конкурс проводиться для дітей у трьох вікових категоріях: молодша група-діти віком від 6 до 10 років, середня група – діти віком від 11 до 14 років та старша група – діти віком від 15 до 18 років. На конкурс представляються лише індивідуальні конкурсні роботи у форматі А4 та А3. Для участі у Конкурсі навчальний заклад подає список учасників, паспорт роботи та на титульній сторінці у правому нижньому куті конкурсної роботи прикріплюється етикетка за встановленою формою. До участі у Конкурсі допускаються малюнки, які присвячені тематиці Конкурсу.

Переможці нагороджуються Дипломами (1, 2, 3 ступенів), які обов’язково підписуються головою конкурсної комісії із зазначенням відповідної вікової категорії та цінними подарунками. Організатори Конкурсу залишають за собою право впроваджувати спеціальні номінації, визначати в них переможця і нагороджувати спеціальними призами. Нагородження переможців Конкурсу організатори планують провести в урочистій обстановці та поінформувати представників ЗМІ про проведення заходу.

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області працює за адресою: м. Полтава, вул. Європейська (Фрунзе), 37/40.

Для забезпечення оперативного реагування на повідомлення про затримання осіб, на звернення громадян про надання правової допомоги та на проблемні питання, які вони порушують, а також для надання роз’яснень законодавства у сфері безоплатної правової допомоги, цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.