назад

Дотримання прав затриманих: у Житомирі обговорили порядок інформування центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги

TP908 грудня заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Наталія Радушинська та начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Олег Врублевський взяли участь у нараді працівників карного розшуку та ізоляторів тимчасового тримання ГУНП у Житомирській області.

Наталія Радушинська нагадала про загальні положення щодо затримання, право на адвоката, реєстрацію затримання та подальші дії щодо затримання особи. Олег Врублевський акцентував увагу на порядку інформування центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги про випадки затримання, адміністративного арешту або застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. «Негайно після фактичного затримання особи працівник поліції повинен повідомити Регіональному центру з надання БВПД за допомогою телефонного або іншого зв’язку відомості про затриманого. Після отримання повідомлення черговий центру призначає захисника та видає доручення. Повідомлення про затримання осіб приймаються та обробляються центром цілодобово», – наголосив Олег Врублевський.
Обговорення було жвавим, співробітники ГУНП у Житомирській області ставили багато запитань на які отримали вичерпні відповіді.
Наприкінці наради сторони домовилися про співпрацю та сприяння дотримання прав затриманих громадян правоохоронними органами та забезпечення гарантій прав людини на захист.

TP10

{module РЦ}