назад

Жителі Чортківського та Бучацького районів отримають якісну безоплатну правову допомогу за місцем проживання

12443869 449726651884963 431917636 o

Працівники Чортківського місцевого центру з надання вторинної безоплатної правової допомоги провели зустрічі з представниками органів місцевого самоврядування та державної влади для проведення виїзних прийомів та спільних консультацій з метою розширення доступу до безоплатної правової допомоги громадян за місцем проживання.

16 лютого 2016 року директор Чортківського місцевого центру Марія Гамбаль та заступник директора Ольга Галанчак зустрілися з головою Скородинської сільської ради Михайлом Шатковським та секретарем Пробіжнянської сільської ради Чортківського району Орисею Польовою. Сторони обговорили питання організації роботи виїзних консультаційних пунктів у приміщеннях сільських рад. За результатами зустрічі досягнуто домовленостей про подальшу співпрацю суб’єктів надання первинної та вторинної правової допомоги та про проведення виїзного прийому громадян в с.Скородинці Чортківського району 24 лютого 2016 року.

Цього ж дня в приміщенні Бучацької районної державної адміністрації заступник директора Чортківського місцевого центру Ольга Галанчак та начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Олена Овсинська взяли участь у нараді, яка проходила під керівництвом заступника голови районної державної адміністрації Ігоря Погонця, заступника голови районної ради Василя Вонсяка, за участі керівника апарату РДА Марії Слободян, начальника відділу звернень громадян та юридичного забезпечення апарату РДА Лесі Слідзявської та керівників соціальних служб району.

Нарада проводилася з метою налагодження співпраці між місцевим центром та представниками державної влади та органів місцевого самоврядування в частині забезпечення доступу громадян Бучацького району до безоплатної правової допомоги.

12751644 449726648551630 967798737 oМова йшла про організацію спільних виїзних консультаційних пунктів для надання правової допомоги громадянам сільської місцевості та поширення інформації про роботу місцевого центру на інформаційних стендах державних установ” – зазначає Олена Овсинська.

На безоплатну вторинну правову допомогу мають право малозабезпечені особи, інваліди, які отримують пенсію або допомогу у розмірі менше двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб, ветерани війни (учасники бойових дій, у тому числі учасники АТО, члени сімей загиблих), особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, біженці, реабілітовані особи та інші категорії громадян зазначені в ст.14 Закону Про безоплатну правову допомогу.

Чортківський місцевий центр з надання вторинної безоплатної правової допомоги знаходиться за адресою м. Чортків , вул. Шевченка, 54. До центру за отриманням якісної правової допомоги  можуть звертатися жителі Борщівського, Бучацького, Гусятинського,  Заліщицького Монастириського,  Чортківського районів Тернопільської області.