назад

12809783 456679821189646 1072360863191398633 n

Фахівці Кременецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правої допомоги відвідали Лановецький район з метою розширення доступу до безоплатної правової допомоги громади.

10 березня 2016 року в.о. директора місцевого центру Валентина Вербицька взяла участь у засіданні сесії Лановецької районної ради, під головуванням голови районної ради Руслани Кушнір, за участю голови районної державної адміністрації Юліана Сіранти, керівників районних державних установ та сільських голів.

Валентина Вербицька звернулася до сільських голів з питанням щодо організації проведення виїзних прийомів громадян працівниками місцевого центру в приміщеннях сільських рад та запропонувала  впровадження онлайн – консультацій за допомогою скайп-зв’язку. Зокрема, скайп – зв’язок функціонує в селах Білозірка, Борщівка, Буглів та Молотків Лановецького району.

Цього ж дня в .о. начальника відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Ярослав Лис взяв участь у семінарі  для безробітних громадян,  що проходив у Лановецькому районному центрі зайнятості.

12804768 456679824522979 5752599041735927375 nБільшість безробітних мають право на отримання безоплатної правої допомоги, так як належать до категорії малозабезпечених осіб, також,  серед них є внутрішньо переміщені особи та інваліди (ст.12. Закону України «Про безоплатну правову допомогу»). Ярослав Лис розповів безробітним, що вторинна безоплатна правова допомога включає в себе захист від обвинувачення, здійснення представництва інтересів осіб в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами та  складання документів процесуального характеру.

Ярослав Лис  провів низку інших робочих зустрічей – з начальником служби у справах дітей Лановецької РДА Тетяною Бельмою та з директором Лановецького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Світланою Юзюк. В результаті зустрічі сторони підписали меморандум про співпрацю у напрямку координації зусиль щодо надання безоплатної правової допомоги сім’ям, дітям та молоді, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги, дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, безпритульним дітям, дітям, які можуть стати або стали жертвами насильства в сім’ї.

До уваги громадян! 14 квітня 2016 року о 10:00 відбудеться виїзний прийому громадян, якій проведуть працівники місцевого центру в центральній районній бібліотеці для дорослих. Жителі Лановеччини можуть скористатися програмами «бібліоміст», які вже функціонують у бібліотеках-філіалах сіл Білозірка, Борщівка, Буглів, Молотків та Якимівці – kremeneckiy_mc.

Нагадуємо, що кожен, хто потребує правової допомоги, може звернутися до працівників Кременецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги  за адресою: вул. Шевченка, 59А, м. Кременець.

Також, громадяни які мають питання стосовно безоплатної правової допомоги можуть зателефонувати на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).