назад
21.03.17

Жителі села Вири отримали відповіді на питання правового характеру

SUM 170320 1 informaziya 4 На Білопільщині стали традиційними виїзні прийоми громадян працівниками  Бюро правової допомоги у складі «Мобільного соціального офісу». Цього разу шлях проліг до села Вири Білопільського району. До селян завітали фахівці районних  управлінь: праці та соціального захисту населення, Пенсійного фонду України, територіального центру соціального обслуговування населення, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, служби у справах дітей

районної державної адміністрації, представники поліції. Кожен надавав консультації в межах своєї компетенціі.

Керівник Білопільського бюро правової допомоги Сумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ярослав ПОЛКОВНИЧЕНКО  консультував жителів с.Вири з питань оформлення земельних паїв, який порядок оформлення спадщини, що пропонує пенсійна реформа, якими пільгами користуються учасники АТО та Ветерани Великої Вітчизняної війни, як держава гарантує право власності, тощо. Кожному відвідувачу були вручені інформаційні матеріали, які розповідають про Бюро правової допомоги та дають відповіді на актуальні питання сьогодення.

SUM 170320 1 informaziya 2

Ярослав ПОЛКОВНИЧЕНКО також  розповів жителям села та працівникам Вирівської сільської ради  промеханізм надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги, про категорії осіб, які мають правона безоплатну вторинну допомогу, правові послуги, які надає Бюро, умови надання або відмови в наданні безоплатної вторинної правової допомоги.

Він наголосив, що громадяни  повинні самі навчитися захищати свої права і мати навички використання тих інструментів захисту, якими їх забезпечує держава. Тож разом із депутатами та активом села спеціалісти бюро мають зробити все можливе, щоб люди в сільській місцевості знали свої права і могли самостійно захищати їх. Разом з тим посилення правової обізнаності громадян сприятиме підвищенню відповідальності перед ними з боку місцевої влади.

 

Керівник Білопільського бюро правової допомоги Ярослав ПОЛКОВНИЧЕНКО зазначив, що кожен громадянин має право отримати консультацію правового характеру  за адресою: м. Білопілля, вул. Соборна, 53, або за тел. (05443) 9-10-87, 9-10-89.