назад

12717413 448843748639920 6778377716941201766 n

Кременецький місцевий центр з надання безоплатної  вторинної правової допомоги надає юридичні консультації громадянам через скайп –зв’язок за допомогою системи Бібліоміст.

Так, 11 лютого 2016 року в приміщенні читальної зали Кременецької центральної районної бібліотеки імені Ю. Словацького відкрито дистанційний пункт консультування. В.о. директора центру Валентина Вербицька, начальник відділу попередньої роботи з клієнтами Тетяна Точинська та начальник відділу інформаційної та матеріальної інфраструктури Петро Гуменюк провели прийом громадян в режимі онлайн-консультування.

Для отримання консультації звернулися громадяни, що проживають у Кременецькому районі, яких цікавили питання по  спадковому та земельному праву.  У першому випадку в зв’язку з пропущеним строком подачі заяви про прийняття спадщини, клієнту запропоновано звернутися з відповідною заявою до нотаріуса, та – в разі отримання обґрунтованої відмови у вчиненні нотаріальної дії, це питання направити для вирішення – в судовому порядку. Іншому клієнту, якого цікавила процедура розірвання договору оренди земельної ділянки, враховуючи порушення орендарем умов укладеного договору, рекомендовано звернутися до суду для дострокового розірвання угоди. Дані громадяни згідно ст. 14 Закону Про безоплатну правову допомогу не відносяться до категорії осіб, які мають право на отримання безоплатної правової допомоги.

“За результатами проведеного заходу можна з впевненістю стверджувати, що такий спосіб надання правової допомоги є досить ефективним, оскільки економить час і кошти громадян, які живуть у віддалених районах, що потребують правових консультацій, але не мають змоги дістатися до місцевого центру” – зазначає Валентина Вербицька.

Також  досягнуто домовленості щодо подальшого проведення інтернет – консультувань із залученням жителів Лановецького та Шумського районів через бібліотеки, які мають технічну можливість виходити на скайп – зв’язок.

Забезпечення матеріально – технічної бази для  проведення прийому громадян в онлай – режимі стало можливим в результаті затвердження Програми надання безоплатної правової допомоги жителям м. Кременець на 2016- 2017 роки на сесії Кременецької міської ради.

Нагадаємо, що до Кременецького місцевого центру для отримання безоплатної правової допомоги можуть звертатися жителі Збаразького, Кременецького, Лановецького та Шумського районів Тернопільської області. Центр знаходиться за адресою: вул. Шевченка, 59А.