назад

Жителям Карлівки розповіли як захистити свої земельні права

IMG 0425

З візиту до Карлівки розпочалася робота мобільних точок доступу до БПД на території Полтавської області.  Так, 15 серпня  у Карлівській районній державній адміністрації відбулася спільна зустріч першого заступника директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Миколи Лахижі та в.о. начальника Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Людмили Григор’євої з керівниками органів державної виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та представниками аграрного сектору.

Учасники зустрічі обговорили питання щодо безоплатної передачі земельних ділянок громадянам; можливості одержання земельної ділянки учасниками АТО; спадкування нерухомого майна; роботи комісії з розгляду скарг на дії чи бездіяльність державного реєстратора; земельних спорів, які вирішуються в судовому порядку тощо.

 «Для того, щоб належним чином реалізувати свої права, громадяни повинні їх знати. Робота мобільних точок доступу до БПД на території Полтавської області для захисту представників аграрного бізнесу від рейдерів спрямовані на те, щоб поінформувати, роз’яснити аграріям Полтавщини їх правові можливості щодо володіння, користування та розпорядження земельними ділянками, що сприятиме уникненню посягань на конституційні права громадян», – повідомив Микола Лахижі під час зустрічі.

Під час візиту Микола Лахижа та Людмила Григор’єва дали інтерв’ю Карлівському районному телерадіооб’єднанню «Контакт», розповівши журналістам про захист представників аграрного бізнесу від рейдерів та роботу мобільних точок доступу до системи безоплатної правової допомоги. 

IMG 0442

У Карлівському бюро правової допомоги разом з представниками Першого полтавського МЦ надання безоплатної вторинної правової допомоги та працівниками бюро вони провели прийом громадян та надали фахові консультації з  питань соціального забезпечення.

IMG 0447

Cкористатися своїм правом на безоплатну правову допомогу громадяни можуть звернувшись до Карлівського бюро правової допомоги, яке  знаходиться за адресою: м. Карлівка, вул. Полтавський шлях, 54-А, тел. (05346) 26-3-10.