назад
30.03.17

Жителям Ленковецької ОТГ розповідали про безоплатну правову допомогу та надавали юридичні консультації

ЛОТГ1     Про необхідність прийняття програми безоплатної правової допомоги населенню Ленковецької об’єднаної територіальної громади та залучення до партнерства з місцевим центром в якості параюристів в.о. старост сіл, що входять до ОТГ, говорили під час сесії сільської ради у Ленківцях.

     Днями начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Шепетівського місцевого центру з надання БВПД Юлія Школьнік зустрілася із головою Ленковецької ОТГ Юрієм Криворчуком. Під час бесіди, яка відбулася 24 березня, обговорили подальші спільні дії задля організації надання безоплатної правової допомоги жителям територіальної громади, а також питання розроблення та прийняття Програми безоплатної правової допомоги населенню Ленковецької ОТГ на 2017—2018 роки.

ЛОТГ2

     Цього ж дня Юлія Школьнік взяла участь у засіданні сесії сільської ради Ленковецької ОТГ і виступила з інформацією про роботу системи безоплатної допомоги в Україні та перспективи її розвитку. У своєму виступі вона також обґрунтувала необхідність розробки та прийняття програми безоплатної правової допомоги населенню ОТГ. За словами Юлії Школьнік, програма має на меті ще більше наблизити правову допомогу до людей, які її потребують, адже передбачає створення виїзних консультаційних пунктів, у яких працюватимуть фахівці центру, адвокати та представники державних установ, які надають послуги населенню.

     Враховуючи юридичну необізнаність громадян та відсутність юристів у сільській місцевості, Юлія Школьнік запропонувала залучатидо партнерства в якості параюристів в.о. старост сіл, що входять до ОТГ.

     “З-поміж основних завдань параюристів— інформування жителів громади про послуги державної системи безоплатної правової допомоги та поширення інформаційних матеріалів про її роботу”, — пояснила представниця Шепетівського місцевого центру з надання БВПД.

     Після засідання сесії Юлія Школьнік провела виїзний прийом мешканців Ленковець, надавши кожному, хто звернувся до виїзного пункту консультування, кваліфіковані відповіді.   

*   *   *

Шепетівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

(м. Шепетівка, вул. Героїв Небесної Сотні, 44, тел. (03840) 4-00-15)

Білогірське бюро правової допомоги — смт Білогір’я, вул. Шевченка, 44, тел. (03841)2-04-68.

Ізяславське бюро правової допомоги — м. Ізяслав, вул. Жовтнева, 16а тел. (03852)2-61-70.

Нетішинське бюро правової допомоги — м. Нетішин, пр. Незалежності, 12 тел. (03842)9-04-05.

Полонське бюро правової допомоги — м. Полонне, вул. Л.Українки, 101 тел. (03843)2-03-52.

Славутське бюро правової допомоги — м. Славута, вул. Миру, 15 тел. (03842)7-06-14.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги — 0-800-213103.