назад

Жителям с. Ображіївка Шосткинського району надавали безоплатну правову допомогу

ShM 2017 03 16 Jitelyam sela Obrajiwka BPD 116 березня робоча група працівників Шосткинського місцевого центру з надання БВПД здійснила комплекс заходів у с. Ображіївка Шосткинського району спрямованих на підвищення правової обізнаності та розширенню доступу жителів громади до безоплатної правової допомоги.

У ході свого візиту директор Микола ГУДІМА та інтегратори Ольга ПРАВОСУД і Юлія ЗАЦАРИННА прийняли участь у сесії Ображіївської сільської ради. Зокрема, працівники центру поінформували депутатів про розвиток безоплатної правової допомоги, діяльність Шосткинського місцевого центру та форми співпраці місцевого центру з органами місцевого самоврядування.

ShM 2017 03 16 Jitelyam sela Obrajiwka BPD 2

«Захист прав людини шляхом забезпечення рівного доступу до правової інформації та правосуддя, посилення правових можливостей і правової спроможності представників соціально вразливих груп та територіальних громад є основним завданням системи безоплатної правової допомоги. Для цього юристи центру постійно проводять виїзні прийоми на базі сільрад, що значно розширює доступ до безоплатної правової допомоги соціально вразливих верств населення та допомагає мешканцям села отримати правову підтримку», – наголосив Микола ГУДІМА під час виступу.

Керівник центру зазначив, що Шосткинським місцевий центр завжди відкритий до співпраці з усіма зацікавленими сторонами, активно розвиває партнерство, насамперед, на рівні територіальних громад.

ShM 2017 03 16 Jitelyam sela Obrajiwka BPD 3

 

Також Микола ГУДІМА провів робочу зустріч з головою сільської ради Тетяною КОВАЛЕНКО, під час якої обговорили проблемні питання з якими мешканці громади звертаються до сільради. Тетяна Петрівна висловила сподівання щодо подальшої співпраці у напрямку забезпечення роботи мобільного пункту на базі сільської ради, адже жителі села постійно потребують кваліфікованої безоплатної правової допомоги.

На базі сільської ради головний спеціаліст відділу правової інформації та консультацій Володимир ПОТАПОВ провів прийом громадян, під час якого звернулося 4 мешканця села. Громадян турбували питання порядку отримання соціальної допомоги малозабезпеченої сім’ї, оформлення право власності на будинок, порядок визнання особи безвісно відсутньої, оформлення договору дарування.

ShM 2017 03 16 Jitelyam sela Obrajiwka BPD 4

Під час консультування звернувся чоловік, який повідомив, що проживає в селі сам зі своїм неповнолітнім сином, ніяких доходів немає та не знає яким чином оформити соціальну допомогу як малозабезпечена сім’я.

«Заява про надання державної соціальної допомоги подається уповноваженим представником сім’ї до місцевої державної адміністрації або до виконавчого комітету сільської, селищної ради. Крім заяви особа подає документ, що її посвідчує, довідку про склад сім’ї, декларацію про доходи та майно осіб, які входять до складу сім”ї, довідку про наявність та розмір земельного паю, довідку про участь в АТО», – роз’яснив Володимир ПОТАПОВ.

ShM 2017 03 16 Jitelyam sela Obrajiwka BPD 5

Цього ж дня працівники місцевого центру провели «вуличне інформування» для мешканців села Ображіївка. Перехожі мали змогу не лише отримати брошури з інформацією про послуги та місцезнаходження Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, а й задати питання, які потребували правових знань.

Нагадаємо, що Шосткинський місцевий центр з надання БВПД знаходиться за адресою: м. Шостка, вул. Горького, 4, т. (05449)7-30-94

Структурні підрозділи Шосткинського місцевого центру:

м. Глухів, вул. Шевченка, 4. Т. (05444)7-07-12, 7-07-20, 

м. Кролевець, вул. Грушевського, 19. Т. (05453)9-52-47

м.  Середино-Буда, вул. Троїцька, 2, Т. 05451-7-10-62

 

 смт. Ямпіль, бульвар Ювілейний, 1. Т.  05456-2-20-50